,, ,

Boğazdaki enfeksiyon ateş yapar mi?

Sağlık 03.01.2024 - 15:01, Güncelleme: 03.01.2024 - 15:01 6559+ kez okundu.
 

Boğazdaki enfeksiyon ateş yapar mi?

Boğazdaki enfeksiyon ateş yapar mi?
boğaz enfeksiyonu ateş yapabilir. Aslında, boğaz ağrısının en yaygın nedenlerinden biri olan bakteriyel boğaz iltihabı ( farenjit ), ateş ve diğer semptomların en yaygın nedenlerinden biridir. Bademcik iltihabı (tonsilit) olarak da bilinen bu durum, boğazın arkasındaki bademciklerin iltihaplanmasıdır. Bademcik iltihabı, hem bakteriyel hem de viral olabilir ve her iki durumda da ateşe neden olabilir. Boğaz enfeksiyonunun ateşe neden olma olasılığı, enfeksiyonun nedenine, enfeksiyonun şiddetine ve kişinin genel sağlık durumuna bağlıdır. Bakteriyel boğaz iltihabı, viral boğaz iltihabından daha sık ateşe neden olur. Enfeksiyon şiddetliyse, ateş daha yüksek olma eğilimindedir. Ayrıca, bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler, enfeksiyona daha şiddetli tepki verme eğilimindedir ve bu nedenle daha yüksek ateşe sahip olma olasılıkları daha yüksektir. Boğaz enfeksiyonu nedeniyle ateşiniz varsa, genellikle 38-39 derece (100,4-102,2 derece Fahrenheit) civarındadır. Ayrıca, boğaz ağrısı, baş ağrısı, üşüme ve titreme, burun akıntısı veya tıkanıklığı ve yorgunluk gibi diğer semptomlar da yaşayabilirsiniz. Ateşiniz varsa, rahatlamak ve iyileşmeyi hızlandırmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bol sıvı içmek, dinlenmek ve ılık bir duş almak yardımcı olabilir. Ayrıca, ateş düşürücü bir ilaç da alabilirsiniz. Ateşiniz 39 derecenin (102,2 derece Fahrenheit) üzerine çıkarsa veya 3 gün sonra geçmiyorsa, doktorunuza görünmeniz önemlidir.
Boğazdaki enfeksiyon ateş yapar mi?

boğaz enfeksiyonu ateş yapabilir. Aslında, boğaz ağrısının en yaygın nedenlerinden biri olan bakteriyel boğaz iltihabı ( farenjit ), ateş ve diğer semptomların en yaygın nedenlerinden biridir. Bademcik iltihabı (tonsilit) olarak da bilinen bu durum, boğazın arkasındaki bademciklerin iltihaplanmasıdır. Bademcik iltihabı, hem bakteriyel hem de viral olabilir ve her iki durumda da ateşe neden olabilir.

Boğaz enfeksiyonunun ateşe neden olma olasılığı, enfeksiyonun nedenine, enfeksiyonun şiddetine ve kişinin genel sağlık durumuna bağlıdır. Bakteriyel boğaz iltihabı, viral boğaz iltihabından daha sık ateşe neden olur. Enfeksiyon şiddetliyse, ateş daha yüksek olma eğilimindedir. Ayrıca, bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler, enfeksiyona daha şiddetli tepki verme eğilimindedir ve bu nedenle daha yüksek ateşe sahip olma olasılıkları daha yüksektir.

Boğaz enfeksiyonu nedeniyle ateşiniz varsa, genellikle 38-39 derece (100,4-102,2 derece Fahrenheit) civarındadır. Ayrıca, boğaz ağrısı, baş ağrısı, üşüme ve titreme, burun akıntısı veya tıkanıklığı ve yorgunluk gibi diğer semptomlar da yaşayabilirsiniz.

Ateşiniz varsa, rahatlamak ve iyileşmeyi hızlandırmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bol sıvı içmek, dinlenmek ve ılık bir duş almak yardımcı olabilir. Ayrıca, ateş düşürücü bir ilaç da alabilirsiniz.

Ateşiniz 39 derecenin (102,2 derece Fahrenheit) üzerine çıkarsa veya 3 gün sonra geçmiyorsa, doktorunuza görünmeniz önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.