,, ,

Bodrum'da sağanağın ardından kirlilik: Deniz kahverengiye döndü

Gündem 14.11.2023 - 13:57, Güncelleme: 14.11.2023 - 13:57 2453+ kez okundu.
 

Bodrum'da sağanağın ardından kirlilik: Deniz kahverengiye döndü

Bodrum’da yaşanan sağanak sonrası Bitez Barajı ve sahil, derelerden gelen atıklarla kirlendi. Denizin rengi kahverengiye döndü
Muğla 'nın Bodrum ilçesinde, dün yaşanan sağanağın ardından Bitez Barajı 'nda ve sahilde derelerden gelen atıklar nedeniyle kirlilik oluştu, denizin rengi de kahverengiye dönüştü. İlçede dün tüm gün boyunca aralıklarla etkili olan sağanağın ardından şiddetli yağışla debisi yükselen derelerden akan sular denize ulaştı. Yağmur sularıyla gelen yoğun atıklar da denize ve Bitez Barajı 'na sürüklendi. Arasında çöp konteynerlerinin de olduğu binlerce atık Bitez Sahili 'nde ve barajda kirliğe neden oldu. Bölgenin temizlenmesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Öte yandan denizin rengi de kahverengiye dönüştü. Denizdeki görüntü dron ile havadan görüntülendi
Bodrum’da yaşanan sağanak sonrası Bitez Barajı ve sahil, derelerden gelen atıklarla kirlendi. Denizin rengi kahverengiye döndü

Muğla 'nın Bodrum ilçesinde, dün yaşanan sağanağın ardından Bitez Barajı 'nda ve sahilde derelerden gelen atıklar nedeniyle kirlilik oluştu, denizin rengi de kahverengiye dönüştü.

İlçede dün tüm gün boyunca aralıklarla etkili olan sağanağın ardından şiddetli yağışla debisi yükselen derelerden akan sular denize ulaştı.

Yağmur sularıyla gelen yoğun atıklar da denize ve Bitez Barajı 'na sürüklendi. Arasında çöp konteynerlerinin de olduğu binlerce atık Bitez Sahili 'nde ve barajda kirliğe neden oldu.

Bölgenin temizlenmesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldı.

Öte yandan denizin rengi de kahverengiye dönüştü.

Denizdeki görüntü dron ile havadan görüntülendi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.