,, ,

Beylerbeyi Sarayı

Kültür-Sanat 16.04.2023 - 14:45, Güncelleme: 16.04.2023 - 14:55 36990+ kez okundu.
 

Beylerbeyi Sarayı

Beylerbeyi Sarayı? Beylerbeyi Sarayı Nerede
Beylerbeyi Sarayı , İstanbul 'un Anadolu Yakası 'nda, Üsküdar ilçesinde yer alan tarihi bir saraydır. 19. yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır. Yapımına 1861 yılında başlanan saray, 1865 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir. Saray, Mimar Sarkis Balyan ve oğlu Agop Balyan tarafından tasarlanmıştır. Beylerbeyi Sarayı , Osmanlı padişahlarına ait birçok saray gibi özellikle yabancı devlet başkanlarının konaklaması için kullanılmıştır. Sarayda, zengin bir Osmanlı iç dekorasyonu görülebilir. Sarayın içinde yer alan birçok odada Osmanlı dönemi mobilyaları, halıları ve çeşitli süs eşyaları sergilenmektedir. Sarayın en önemli özelliklerinden biri de Boğaziçi manzarasıdır. Sarayın bahçesinden Boğaziçi'ni seyretmek mümkündür. Bugün Beylerbeyi Sarayı , İstanbul 'da turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği önemli tarihi yerler arasındadır. Saray, yaz aylarında ziyarete açıktır ve ziyaretçilerin içinde gezinmesine, sarayın tarihini ve mimarisini keşfetmesine olanak tanır.
Beylerbeyi Sarayı? Beylerbeyi Sarayı Nerede

Beylerbeyi Sarayı , İstanbul 'un Anadolu Yakası 'nda, Üsküdar ilçesinde yer alan tarihi bir saraydır. 19. yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır. Yapımına 1861 yılında başlanan saray, 1865 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir. Saray, Mimar Sarkis Balyan ve oğlu Agop Balyan tarafından tasarlanmıştır.

Beylerbeyi Sarayı , Osmanlı padişahlarına ait birçok saray gibi özellikle yabancı devlet başkanlarının konaklaması için kullanılmıştır. Sarayda, zengin bir Osmanlı iç dekorasyonu görülebilir. Sarayın içinde yer alan birçok odada Osmanlı dönemi mobilyaları, halıları ve çeşitli süs eşyaları sergilenmektedir. Sarayın en önemli özelliklerinden biri de Boğaziçi manzarasıdır. Sarayın bahçesinden Boğaziçi'ni seyretmek mümkündür.

Bugün Beylerbeyi Sarayı , İstanbul 'da turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği önemli tarihi yerler arasındadır. Saray, yaz aylarında ziyarete açıktır ve ziyaretçilerin içinde gezinmesine, sarayın tarihini ve mimarisini keşfetmesine olanak tanır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.