,, ,

Sarkis Balyan Kimdir ?

Kimdir 16.04.2023 - 14:47, Güncelleme: 16.04.2023 - 14:54 9326+ kez okundu.
 

Sarkis Balyan Kimdir ?

Sarkis Balyan Kimdir?
Sarkis Balyan , 19. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşamış Ermeni asıllı bir mimardı. Kendisi ve ailesi, Osmanlı İmparatorluğu'nda Batılılaşma döneminde ünlü bir mimarlık okulu olarak bilinen Balyan Ailesi'ne mensuptur. Sarkis Balyan, ailesinin diğer üyeleri gibi Osmanlı İmparatorluğu'nda birçok önemli yapıda görev yapmıştır. Kendisi ve kardeşi Agop Balyan, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Ortaköy Camii ve Kabataş Lisesi gibi İstanbul'un en ünlü yapılarından bazılarını tasarlamıştır. Ayrıca, Sarkis Balyan, Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa'daki ilk büyükelçilik binası olan İstanbul Büyükelçiliği Binası'nı da tasarlamıştır. Sarkis Balyan, Osmanlı İmparatorluğu'nda mimarlık konusunda üstün bir itibara sahipti. Kendisi ve ailesi, Osmanlı mimarlığının Batılılaşması ve modernleşmesine önemli katkılarda bulunmuşlardır.
Sarkis Balyan Kimdir?

Sarkis Balyan , 19. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşamış Ermeni asıllı bir mimardı. Kendisi ve ailesi, Osmanlı İmparatorluğu'nda Batılılaşma döneminde ünlü bir mimarlık okulu olarak bilinen Balyan Ailesi'ne mensuptur.

Sarkis Balyan, ailesinin diğer üyeleri gibi Osmanlı İmparatorluğu'nda birçok önemli yapıda görev yapmıştır. Kendisi ve kardeşi Agop Balyan, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Ortaköy Camii ve Kabataş Lisesi gibi İstanbul'un en ünlü yapılarından bazılarını tasarlamıştır. Ayrıca, Sarkis Balyan, Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa'daki ilk büyükelçilik binası olan İstanbul Büyükelçiliği Binası'nı da tasarlamıştır.

Sarkis Balyan, Osmanlı İmparatorluğu'nda mimarlık konusunda üstün bir itibara sahipti. Kendisi ve ailesi, Osmanlı mimarlığının Batılılaşması ve modernleşmesine önemli katkılarda bulunmuşlardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.