,, ,

Bekir Karacabey: Ormana yaklaşma, ateş kullanma, susuz bırakma!

Gündem 26.07.2023 - 16:18, Güncelleme: 26.07.2023 - 16:20 3152+ kez okundu.
 

Bekir Karacabey: Ormana yaklaşma, ateş kullanma, susuz bırakma!

Bekir Karacabey: Ormana yaklaşma, ateş kullanma, susuz bırakma!
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey , yüzyılın en sıcak gününün bu gün ve takip eden günlerde olacağını belirterek, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı. Bekir Karacabey , "Ormanlarımız, yükselen sıcaklık değerleri sonucu yangın riski artmaktadır. Orman yangınları, tüm canlıları tehdit ederken, doğal alanlarımızı, biyoçeşitliliğimizi ve ekosistemlerimizi olumsuz etkiler bırakmaktadır. Aşırı sıcaklar nedeniyle oluşan bu zorlu süreçte, küçük bir dikkatsizlik ve ihmalin bile yeni felaketlere sebebiyet verebileceğini unutmayalım. Lütfen ormana yaklaşmayın, ateş kullanmayın ve susuz bırakmayın." dedi. Bekir Karacabey , Antalya , İzmir , Manisa , Kahramanmaraş , Hatay ve Çanakkale illerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını ancak Antalya'nın Kemer ilçesindeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karacabey, yangınları çıkaranlara karşı gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını da sözlerine ekledi. Orman yangınlarına karşı dikkatli olun! Orman yangınları, Türkiye'nin en büyük doğal afetleri arasında yer almaktadır. Her yıl binlerce hektar ormanlık alan yangınlarda yok olmaktadır. Orman yangınlarının nedenleri arasında ihmal, dikkatsizlik, kasıt ve doğal afetler yer almaktadır. Orman yangınları, tüm canlıları tehdit etmektedir. Orman yangınları, doğal alanlarımızı, biyoçeşitliliğimizi ve ekosistemlerimizi olumsuz etkiler bırakmaktadır. Orman yangınları, ekonomik ve sosyal olarak da büyük hasarlara yol açmaktadır. Orman yangınlarına karşı dikkatli olmak, yangınların önlenmesi ve zararlarının azaltılması için çok önemlidir. Orman yangınlarına karşı dikkatli olmak için aşağıdaki önerileri dikkate alınız: Ormana yaklaşmayın. Ateş kullanmayın. Ormanlarda ateş yakmayın. Ormanlarda sigara içmeyin. Ormanlarda çöp bırakmayın. Orman yangınlarını gördüğünüzde 112'yi arayın. Orman yangınları, tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur. Orman yangınlarına karşı dikkatli olmak, hepimizin sorumluluğudur.
Bekir Karacabey: Ormana yaklaşma, ateş kullanma, susuz bırakma!

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey , yüzyılın en sıcak gününün bu gün ve takip eden günlerde olacağını belirterek, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardı. Bekir Karacabey , "Ormanlarımız, yükselen sıcaklık değerleri sonucu yangın riski artmaktadır. Orman yangınları, tüm canlıları tehdit ederken, doğal alanlarımızı, biyoçeşitliliğimizi ve ekosistemlerimizi olumsuz etkiler bırakmaktadır. Aşırı sıcaklar nedeniyle oluşan bu zorlu süreçte, küçük bir dikkatsizlik ve ihmalin bile yeni felaketlere sebebiyet verebileceğini unutmayalım. Lütfen ormana yaklaşmayın, ateş kullanmayın ve susuz bırakmayın." dedi.

Bekir Karacabey , Antalya , İzmir , Manisa , Kahramanmaraş , Hatay ve Çanakkale illerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını ancak Antalya'nın Kemer ilçesindeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karacabey, yangınları çıkaranlara karşı gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını da sözlerine ekledi.

Orman yangınlarına karşı dikkatli olun!

Orman yangınları, Türkiye'nin en büyük doğal afetleri arasında yer almaktadır. Her yıl binlerce hektar ormanlık alan yangınlarda yok olmaktadır. Orman yangınlarının nedenleri arasında ihmal, dikkatsizlik, kasıt ve doğal afetler yer almaktadır.

Orman yangınları, tüm canlıları tehdit etmektedir. Orman yangınları, doğal alanlarımızı, biyoçeşitliliğimizi ve ekosistemlerimizi olumsuz etkiler bırakmaktadır. Orman yangınları, ekonomik ve sosyal olarak da büyük hasarlara yol açmaktadır.

Orman yangınlarına karşı dikkatli olmak, yangınların önlenmesi ve zararlarının azaltılması için çok önemlidir. Orman yangınlarına karşı dikkatli olmak için aşağıdaki önerileri dikkate alınız:

  • Ormana yaklaşmayın.
  • Ateş kullanmayın.
  • Ormanlarda ateş yakmayın.
  • Ormanlarda sigara içmeyin.
  • Ormanlarda çöp bırakmayın.
  • Orman yangınlarını gördüğünüzde 112'yi arayın.

Orman yangınları, tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur. Orman yangınlarına karşı dikkatli olmak, hepimizin sorumluluğudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.