,, ,

BDU Başkan Yardımcısı Güney Ferhat Batı: KKTC Bir Milletin Bağımsızlık Mücadelesi

Gündem 15.11.2023 - 09:13, Güncelleme: 15.11.2023 - 09:13 2675+ kez okundu.
 

BDU Başkan Yardımcısı Güney Ferhat Batı: KKTC Bir Milletin Bağımsızlık Mücadelesi

BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı Akademisyen Güney Ferhat Batı, KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümünde, KKTC’nin anavatan Türkiye ile birlikte tam bağımsız bir cumhuriyet olduğunu vurguladı.
BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı Akademisyen Güney Ferhat Batı KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümünde bir açıklama yaptı. Batı, KKTC 'nin anavatan Türkiye ile birlikte olduğunu ve tam bağımsız bir cumhuriyet olduğunu vurguladı.  Güney Ferhat Batı açıklamasında Bir ‘Ulus’, Bir ‘Tasavvur’, Bir ‘Bağımsızlık’, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC); anavatan (Türkiye Cumhuriyeti) ile birdir, hürdür, bütündür, beraberdir ve yegâne sarsılmaz konumdadır. KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti bir bütünün parçası değil, özüdür! ‘Kıbrıs Davası’ bir milleti ve ülkeyi birçok veçheleriyle anlamlı kılmaktadır, gerek uluslararası örgütlere gerekse günümüz modern (emperyalizm) devletlere kabul ettirmenin mücadelesini hala ve daha da vermektedir. KKTC’nin ‘’Türk Devletleri Teşkilatı’’ tarafından uluslararası alanda kabul görmesi ve tanınması uluslararası sistemin aktörlerine anlamlı bir mesajın vurgusudur. ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’’ için Kıbrıs sadece bir ada ve toprak parçasından ibaret değildir!  KKTC’nin egemenlik mücadelesinin ‘’Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’’ (KKTC) açısından tam bağımsız olduğu gerçeğini Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi kabul etmeseler bile, onları kollayan ve destekleyen ABD, NATO, AB, İngiltere ve diğer ülkeler ile uluslararası örgütlere rağmen budur ve bu haklı mücadelenin neticesidir. KKTC’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümünde tüm şehitlerimizi (mücahitleri) saygı, rahmet ve minnet ile anıyoruz. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın dediği gibi: ‘’Onlara söyleyin burası bağımsız bir Cumhuriyet’tir!’’  
BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı Akademisyen Güney Ferhat Batı, KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümünde, KKTC’nin anavatan Türkiye ile birlikte tam bağımsız bir cumhuriyet olduğunu vurguladı.

BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı Akademisyen Güney Ferhat Batı KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümünde bir açıklama yaptı. Batı, KKTC 'nin anavatan Türkiye ile birlikte olduğunu ve tam bağımsız bir cumhuriyet olduğunu vurguladı. 

Güney Ferhat Batı açıklamasında

Bir ‘Ulus’,

Bir ‘Tasavvur’,

Bir ‘Bağımsızlık’,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC); anavatan (Türkiye Cumhuriyeti) ile birdir, hürdür, bütündür, beraberdir ve yegâne sarsılmaz konumdadır. KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti bir bütünün parçası değil, özüdür!

‘Kıbrıs Davası’ bir milleti ve ülkeyi birçok veçheleriyle anlamlı kılmaktadır, gerek uluslararası örgütlere gerekse günümüz modern (emperyalizm) devletlere kabul ettirmenin mücadelesini hala ve daha da vermektedir.

KKTC’nin ‘’Türk Devletleri Teşkilatı’’ tarafından uluslararası alanda kabul görmesi ve tanınması uluslararası sistemin aktörlerine anlamlı bir mesajın vurgusudur. ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’’ için Kıbrıs sadece bir ada ve toprak parçasından ibaret değildir! 

KKTC’nin egemenlik mücadelesinin ‘’Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’’ (KKTC) açısından tam bağımsız olduğu gerçeğini Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi kabul etmeseler bile, onları kollayan ve destekleyen ABD, NATO, AB, İngiltere ve diğer ülkeler ile uluslararası örgütlere rağmen budur ve bu haklı mücadelenin neticesidir.

KKTC’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümünde tüm şehitlerimizi (mücahitleri) saygı, rahmet ve minnet ile anıyoruz. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın dediği gibi: ‘’Onlara söyleyin burası bağımsız bir Cumhuriyet’tir!’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.