,, ,

Basilica Cistern

Kültür-Sanat 15.04.2023 - 14:32, Güncelleme: 15.04.2023 - 14:32 32675+ kez okundu.
 

Basilica Cistern

Basilica Cistern
Basilica Cistern , İstanbul 'un tarihi yarımadasında bulunan ve Bizans İmparatorluğu döneminde yapılmış olan bir su sarnıcı dır. Sarnıç, 6. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Basilica Cistern , yaklaşık 9.800 metrekarelik bir alana sahiptir ve 336 adet sütun üzerine inşa edilmiştir. Sarnıcın en dikkat çekici özelliklerinden biri, sütunların bazılarının Medusa başlıkları ile süslenmiş olmasıdır. Ayrıca, su seviyesinin altında gezinmek için ahşap yürüyüş yolları da mevcuttur. Basilica Cistern, İstanbul'un en popüler turistik mekanlarından biridir ve yılda bir milyondan fazla ziyaretçi çekmektedir. Sarnıç, birçok film ve televizyon yapımında da kullanılmıştır ve turistler için etkileyici bir tarihi ve kültürel deneyim sunmaktadır.
Basilica Cistern

Basilica Cistern , İstanbul 'un tarihi yarımadasında bulunan ve Bizans İmparatorluğu döneminde yapılmış olan bir su sarnıcı dır. Sarnıç, 6. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır.

Basilica Cistern , yaklaşık 9.800 metrekarelik bir alana sahiptir ve 336 adet sütun üzerine inşa edilmiştir. Sarnıcın en dikkat çekici özelliklerinden biri, sütunların bazılarının Medusa başlıkları ile süslenmiş olmasıdır. Ayrıca, su seviyesinin altında gezinmek için ahşap yürüyüş yolları da mevcuttur.

Basilica Cistern, İstanbul'un en popüler turistik mekanlarından biridir ve yılda bir milyondan fazla ziyaretçi çekmektedir. Sarnıç, birçok film ve televizyon yapımında da kullanılmıştır ve turistler için etkileyici bir tarihi ve kültürel deneyim sunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.