,, ,

Balinalar Nasıl Beslenir?

Gündem 17.07.2023 - 17:59, Güncelleme: 17.07.2023 - 17:59 3797+ kez okundu.
 

Balinalar Nasıl Beslenir?

Balina Ne Yer? Balinalar Nasıl Beslenir Ve En Çok Sevdiği Besinler Neler
Balinalar , dünyanın en büyük canlılarıdır. Bazı balina türleri, insanı yutabilecek kadar büyük ağızlara sahiptir. Örneğin, mavi balina , 30 metre uzunluğunda ve 180 ton ağırlığındadır. Ağzı, bir otobüs kadar genişleyebilir. Ancak balinaların çoğu, insanı yutmak için uygun dişlere veya boğazlara sahip değildir. Balinaların çoğu, plankton, kril veya küçük balıkları yiyerek beslenir. Balinaların beslenme şekli, iki ana gruba ayrılır: dişli balinalar ve çubuklu balinalar. Dişli balinalar, adından da anlaşılacağı gibi dişleri olan balinalardır. Bu balinalar, küçük veya büyük balıkları, kalamarları, fokları veya hatta başka balinaları avlayarak beslenirler. Dişli balinaların en bilinen örnekleri arasında sperm balinası, katil balina ve yunuslar sayılabilir . Çubuklu balinalar ise dişleri olmayan balinalardır. Bunun yerine üst çenelerinde balina çubuğu adı verilen keratin liflerinden oluşan bir yapı vardır. Bu yapı, balinanın ağzına giren suyu süzerek içindeki besinleri yakalamasını sağlar. Çubuklu balinalar genellikle kril adı verilen küçük kabuklu deniz hayvanlarını veya küçük balıkları yiyerek beslenirler. Çubuklu balinaların en bilinen örnekleri arasında mavi balina, kambur balina ve gri balina sayılabilir
Balina Ne Yer? Balinalar Nasıl Beslenir Ve En Çok Sevdiği Besinler Neler

Balinalar , dünyanın en büyük canlılarıdır. Bazı balina türleri, insanı yutabilecek kadar büyük ağızlara sahiptir. Örneğin, mavi balina , 30 metre uzunluğunda ve 180 ton ağırlığındadır. Ağzı, bir otobüs kadar genişleyebilir. Ancak balinaların çoğu, insanı yutmak için uygun dişlere veya boğazlara sahip değildir. Balinaların çoğu, plankton, kril veya küçük balıkları yiyerek beslenir.

Balinaların beslenme şekli, iki ana gruba ayrılır: dişli balinalar ve çubuklu balinalar. Dişli balinalar, adından da anlaşılacağı gibi dişleri olan balinalardır. Bu balinalar, küçük veya büyük balıkları, kalamarları, fokları veya hatta başka balinaları avlayarak beslenirler. Dişli balinaların en bilinen örnekleri arasında sperm balinası, katil balina ve yunuslar sayılabilir .

Çubuklu balinalar ise dişleri olmayan balinalardır. Bunun yerine üst çenelerinde balina çubuğu adı verilen keratin liflerinden oluşan bir yapı vardır. Bu yapı, balinanın ağzına giren suyu süzerek içindeki besinleri yakalamasını sağlar. Çubuklu balinalar genellikle kril adı verilen küçük kabuklu deniz hayvanlarını veya küçük balıkları yiyerek beslenirler. Çubuklu balinaların en bilinen örnekleri arasında mavi balina, kambur balina ve gri balina sayılabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.