,, ,

Bakan Yumaklı: Aydın’ın ‘Memecik Zeytinyağı’ AB Tescilini Aldı

Gündem 05.02.2024 - 14:59, Güncelleme: 05.02.2024 - 14:59 3014+ kez okundu.
 

Bakan Yumaklı: Aydın’ın ‘Memecik Zeytinyağı’ AB Tescilini Aldı

Aydın’ın ‘Memecik Zeytinyağı’, AB tescilini aldı. Tarım Bakanı Yumaklı, bu gelişmenin Aydın’a ve ülkemize hayırlı olmasını diledi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , Aydın ’ın " Memecik Zeytinyağı "nın Avrupa Birliği (AB) tescilini aldığını duyurdu. Aydın, bereketli toprakları ve zengin ürün çeşitliliği ile bilinen bir bölge olup, incir ve kestane üretimi ile tanınmaktadır. Şimdi ise Aydın’ın “Memecik Zeytinyağı” da bu ürünler arasına katıldı. Bakan Yumaklı, bu gelişmenin Aydın’a, Aydınlı üreticilere, sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, Milas Zeytinyağı ve Edremit Zeytinyağı ’nın ardından Aydın Memecik Zeytinyağı’nın da AB’den coğrafi işaret tescili almasıyla, tescilli zeytinyağı çeşitlerimizin sayısının 3’e ulaştığını belirtti. Bakan Yumaklı, paydaş kurumlarla iş birliği içinde, ülkemiz ile özdeşleşen ürünlerimizi uluslararası alanda tanıtmaya ve kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.
Aydın’ın ‘Memecik Zeytinyağı’, AB tescilini aldı. Tarım Bakanı Yumaklı, bu gelişmenin Aydın’a ve ülkemize hayırlı olmasını diledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , Aydın ’ın " Memecik Zeytinyağı "nın Avrupa Birliği (AB) tescilini aldığını duyurdu. Aydın, bereketli toprakları ve zengin ürün çeşitliliği ile bilinen bir bölge olup, incir ve kestane üretimi ile tanınmaktadır. Şimdi ise Aydın’ın “Memecik Zeytinyağı” da bu ürünler arasına katıldı.

Bakan Yumaklı, bu gelişmenin Aydın’a, Aydınlı üreticilere, sektöre ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, Milas Zeytinyağı ve Edremit Zeytinyağı ’nın ardından Aydın Memecik Zeytinyağı’nın da AB’den coğrafi işaret tescili almasıyla, tescilli zeytinyağı çeşitlerimizin sayısının 3’e ulaştığını belirtti.

Bakan Yumaklı, paydaş kurumlarla iş birliği içinde, ülkemiz ile özdeşleşen ürünlerimizi uluslararası alanda tanıtmaya ve kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.