,, ,

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah GÜL Deprem Uyarısında Bulundu

Gündem 22.02.2024 - 11:38, Güncelleme: 22.02.2024 - 11:38 3043+ kez okundu.
 

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah GÜL Deprem Uyarısında Bulundu

BASK Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah GÜL, deprem önlemlerinin önemini vurgulayarak, yerel ve merkezi yönetimlerin deprem konusunda daha fazla önlem almasını istedi
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül Deprem Uyarısında Bulundu Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül , Prof. Dr. Naci Görür ’ün son açıklamalarına göre fay hattının üzerinde yaşayan onyedi ilden birisi olan Muğla ’da, iki gün önce gerçekleşen Marmaris merkezli 4,3 büyüklüğündeki depremin bir uyarı niteliğinde olduğunu belirtti. GÜL, “Yüzyılın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Felaketi yaşayan 11 ilimizle birlikte tüm Türkiye kayıplarımızın acısını yürekten hissetti. Yüzyılın felaketi bizlere almamız gerek çok ders çıkardı. Bu derslerin en başında da deprem sonrası hazırlıktansa depremden önce alınması gereken önlemlerin hayat kurtardığıdır.” dedi. GÜL, merkezi yönetimin aldığı önlemler kadar yerel yönetimlerin de alacağı önlemlerin ayrı bir önem arz ettiğini vurguladı. Deprem bölgesinde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet binası enkazında canla başla çalışan Ümraniye Belediyesi kurtarma ekibinin tecrübesine dikkat çekti. GÜL, “Deprem sonrasında farkındalığı arttırmak anlamında yüzyılın felaketinin yıl dönümünde düzenlenen resim sergisi ve anma programı ile de ne kadar ciddiyet içinde sorumluluğu üstlerinde hissettiklerine şahit olduk.” dedi. GÜL, “Deprem siyaset üstü bir olaydır. Maalesef yaşandığında kimsenin siyasi görüşüne inancına bakmadan canlarımızı bizden alıyor. Burada Muğla’mızı yönetmeye talip tüm ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarına sesleniyorum. Bir tek canın kıymeti paha biçilemez. Bu canlarımızı alınan önlemlerle koruyabiliriz. Sizlerin seçildiğiniz taktirde ilk günden deprem konusunda önlem almaya davet ediyoruz. Biz BASK olarak bu çalışmalara her alanda destek vermeye hazır.” ifadelerini kullandı.
BASK Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah GÜL, deprem önlemlerinin önemini vurgulayarak, yerel ve merkezi yönetimlerin deprem konusunda daha fazla önlem almasını istedi

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül Deprem Uyarısında Bulundu

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül , Prof. Dr. Naci Görür ’ün son açıklamalarına göre fay hattının üzerinde yaşayan onyedi ilden birisi olan Muğla ’da, iki gün önce gerçekleşen Marmaris merkezli 4,3 büyüklüğündeki depremin bir uyarı niteliğinde olduğunu belirtti.

GÜL, “Yüzyılın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Felaketi yaşayan 11 ilimizle birlikte tüm Türkiye kayıplarımızın acısını yürekten hissetti. Yüzyılın felaketi bizlere almamız gerek çok ders çıkardı. Bu derslerin en başında da deprem sonrası hazırlıktansa depremden önce alınması gereken önlemlerin hayat kurtardığıdır.” dedi.

GÜL, merkezi yönetimin aldığı önlemler kadar yerel yönetimlerin de alacağı önlemlerin ayrı bir önem arz ettiğini vurguladı. Deprem bölgesinde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet binası enkazında canla başla çalışan Ümraniye Belediyesi kurtarma ekibinin tecrübesine dikkat çekti.

GÜL, “Deprem sonrasında farkındalığı arttırmak anlamında yüzyılın felaketinin yıl dönümünde düzenlenen resim sergisi ve anma programı ile de ne kadar ciddiyet içinde sorumluluğu üstlerinde hissettiklerine şahit olduk.” dedi.

GÜL, “Deprem siyaset üstü bir olaydır. Maalesef yaşandığında kimsenin siyasi görüşüne inancına bakmadan canlarımızı bizden alıyor. Burada Muğla’mızı yönetmeye talip tüm ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarına sesleniyorum. Bir tek canın kıymeti paha biçilemez. Bu canlarımızı alınan önlemlerle koruyabiliriz. Sizlerin seçildiğiniz taktirde ilk günden deprem konusunda önlem almaya davet ediyoruz. Biz BASK olarak bu çalışmalara her alanda destek vermeye hazır.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.