,, ,

Back-end Nedir?

Bilim-Teknoloji 22.07.2023 - 11:31, Güncelleme: 22.07.2023 - 11:31 5797+ kez okundu.
 

Back-end Nedir?

Back-end Nedir? Back-end geliştiricileri ne yapar?
Back-end , bir web sitesinin veya yazılım programının kullanıcının görmediği arka planda çalışan kodlarını ifade eder. Back-end web sitesinin işlevselliğini, veri depolamasını, veri güvenliğini ve performansını sağlar. Web sitelerinin back-end kısmı genellikle üç bölümden oluşur: sunucu, uygulama ve veritabanı.   Sunucu, web sitesine erişmek isteyen kullanıcıların isteklerini karşılar ve gerekli dosyaları gönderir. Uygulama, sunucu tarafında çalışan yazılım programıdır ve web sitesinin mantığını içerir. Veritabanı, web sitesiyle ilgili verilerin saklandığı sistemdir. Back-end geliştiricileri, sunucu tarafında çalışan kodları yazmak ve test etmek, veritabanı sistemlerini kurmak ve yönetmek, API’ler oluşturmak ve kullanmak gibi görevlerden sorumludur. Back-end geliştiricileri için çeşitli programlama dilleri ve veritabanı sistemleri mevcuttur. Örneğin PHP, Python, Java, Ruby, C#, Node.js gibi diller back-end geliştirme için kullanılabilir. MySQL, MongoDB, PostgreSQL, Oracle gibi sistemler de veritabanı yönetimi için tercih edilebilir   Back-end geliştiricileri ne yapar?   Back-end geliştiricileri, web sitelerinin arka yüzünde çalışan kodları yazmak ve test etmek, veritabanı sistemlerini kurmak ve yönetmek, API ’ler oluşturmak ve kullanmak gibi görevlerden sorumludur. Back-end geliştiricileri, web sitelerinin işlevselliğini, veri depolamasını, veri güvenliğini ve performansını sağlarlar. Back-end geliştiricileri için çeşitli programlama dilleri ve veritabanı sistemleri mevcuttur. Örneğin PHP, Python, Java, Ruby, C#, Node.js gibi diller back-end geliştirme için kullanılabilir. MySQL, MongoDB, PostgreSQL, Oracle gibi sistemler de veritabanı yönetimi için tercih edilebilir.
Back-end Nedir? Back-end geliştiricileri ne yapar?
Back-end , bir web sitesinin veya yazılım programının kullanıcının görmediği arka planda çalışan kodlarını ifade eder. Back-end web sitesinin işlevselliğini, veri depolamasını, veri güvenliğini ve performansını sağlar. Web sitelerinin back-end kısmı genellikle üç bölümden oluşur: sunucu, uygulama ve veritabanı.
 
Sunucu, web sitesine erişmek isteyen kullanıcıların isteklerini karşılar ve gerekli dosyaları gönderir. Uygulama, sunucu tarafında çalışan yazılım programıdır ve web sitesinin mantığını içerir. Veritabanı, web sitesiyle ilgili verilerin saklandığı sistemdir. Back-end geliştiricileri, sunucu tarafında çalışan kodları yazmak ve test etmek, veritabanı sistemlerini kurmak ve yönetmek, API’ler oluşturmak ve kullanmak gibi görevlerden sorumludur. Back-end geliştiricileri için çeşitli programlama dilleri ve veritabanı sistemleri mevcuttur.
Örneğin PHP, Python, Java, Ruby, C#, Node.js gibi diller back-end geliştirme için kullanılabilir. MySQL, MongoDB, PostgreSQL, Oracle gibi sistemler de veritabanı yönetimi için tercih edilebilir
 
Back-end geliştiricileri ne yapar?
 
Back-end geliştiricileri, web sitelerinin arka yüzünde çalışan kodları yazmak ve test etmek, veritabanı sistemlerini kurmak ve yönetmek, API ’ler oluşturmak ve kullanmak gibi görevlerden sorumludur. Back-end geliştiricileri, web sitelerinin işlevselliğini, veri depolamasını, veri güvenliğini ve performansını sağlarlar. Back-end geliştiricileri için çeşitli programlama dilleri ve veritabanı sistemleri mevcuttur. Örneğin PHP, Python, Java, Ruby, C#, Node.js gibi diller back-end geliştirme için kullanılabilir. MySQL, MongoDB, PostgreSQL, Oracle gibi sistemler de veritabanı yönetimi için tercih edilebilir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.