,, ,

Aydın’da Ekonomi Söyleşileri gerçekleşti

Gündem 07.11.2022 - 17:30, Güncelleme: 07.11.2022 - 17:30 3495+ kez okundu.
 

Aydın’da Ekonomi Söyleşileri gerçekleşti

Aydın’da Ekonomi Söyleşileri gerçekleşti
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisat Fakültesi tarafından düzenlenen Ekonomi Söyleşileri’nin 2022-2023 Güz dönemindeki ilk programı, Atatürk Kongre Merkez Miletos Salonu’nda öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.   Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Can Bakkalcı ve İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Bölükbaş konuşmacı olarak yer aldı.   “Küresel Ekonomik Gelişmeler” konusunun ele alındığı söyleşide; pandeminin küresel tedarik zinciri ve diğer ekonomik göstergeler üzerindeki etkileri, Ukrayna-Rusya savaşının yol açtığı sorunlar, para politikası alanındaki küresel gelişmeler ve merkez bankası politikaları değerlendirildi.   2022-2023 Güz döneminin ikinci Ekonomi Söyleşisi ise 31 Ekim 2022 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Meandros Salonu'nda öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Can Bakkalcı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Bilgenoğlu konuşmacı olarak yer aldı.   Söyleşide “Tarihsel Perspektifte Anadolu’nun Önemi” konusu kapsamında; Akdeniz’in küresel ticaretteki öneminin 16. yüzyıldan itibaren değişmeye başlaması, coğrafi keşiflerin yol açtığı enflasyon süreçleri, dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin Osmanlı Devleti’ne etkileri ve uluslararası sistem bağlamında Anadolu’nun jeopolitik konumunun hem geçmişteki hem de günümüzdeki özellikleri gibi konulara değinildi.   Söyleşiler, katılımcılar ile gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile birlikte tamamlandı.  Haber : Erdal Aydın
Aydın’da Ekonomi Söyleşileri gerçekleşti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisat Fakültesi tarafından düzenlenen Ekonomi Söyleşileri’nin 2022-2023 Güz dönemindeki ilk programı, Atatürk Kongre Merkez Miletos Salonu’nda öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Can Bakkalcı ve İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Bölükbaş konuşmacı olarak yer aldı.

 

“Küresel Ekonomik Gelişmeler” konusunun ele alındığı söyleşide; pandeminin küresel tedarik zinciri ve diğer ekonomik göstergeler üzerindeki etkileri, Ukrayna-Rusya savaşının yol açtığı sorunlar, para politikası alanındaki küresel gelişmeler ve merkez bankası politikaları değerlendirildi.

 

2022-2023 Güz döneminin ikinci Ekonomi Söyleşisi ise 31 Ekim 2022 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Meandros Salonu'nda öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Can Bakkalcı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Bilgenoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

 

Söyleşide “Tarihsel Perspektifte Anadolu’nun Önemi” konusu kapsamında; Akdeniz’in küresel ticaretteki öneminin 16. yüzyıldan itibaren değişmeye başlaması, coğrafi keşiflerin yol açtığı enflasyon süreçleri, dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin Osmanlı Devleti’ne etkileri ve uluslararası sistem bağlamında Anadolu’nun jeopolitik konumunun hem geçmişteki hem de günümüzdeki özellikleri gibi konulara değinildi.

 

Söyleşiler, katılımcılar ile gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile birlikte tamamlandı. 

Haber : Erdal Aydın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.