,, ,

ATO Başkanı Gürsel Baran: Gençler, Dış Ticaretteki En Büyük Gücümüz

Gündem 07.03.2024 - 10:44, Güncelleme: 07.03.2024 - 10:44 4070+ kez okundu.
 

ATO Başkanı Gürsel Baran: Gençler, Dış Ticaretteki En Büyük Gücümüz

ATO’nun Dış Ticaret Eğitim Programları, 2024’te gençlerin ihracat yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor
Ankara Ticaret Odası ’nın ( ATO ) 2010 yılından bu yana Başkent’teki üniversite öğrencilerine yönelik her yıl iki ayrı dönem olarak gerçekleştirdiği “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın 2024 yılı birinci dönem eğitimleri 6 Mart’ta başladı. Dış ticaret alanında yetişmiş işgücünün ihracat ve ihracat gelirlerini artırmak açısından önemine dikkat çeken ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran , “Gençlere yönelik dış ticaret eğitimlerimizi, şehrimizin, ülkemizin geleceğine yaptığımız yatırımlar olarak değerlendiriyoruz” dedi.   Ankara Ticaret Odası ’ndan yapılan yazılı açıklamada, ATO ’nun 2010 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın 2024 yılı birinci dönem eğitimlerinin Başkent’teki 9 üniversiteden öğrencilerin katılımıyla 6 Mart’ta başladığı bildirildi.   Dış ticarete giriş, teslim şekilleri, gümrük, sigorta ve nakliye işlemleri, dış ticaret hukuku ve sözleşmeler, dış ticaretin finansmanı ve kambiyo işlemleri, ihracatta fiyat, ithalatta kıymet hesabı, ödeme şekilleri, ihracat teşvik ve destek uygulamaları, ihracatta pazarlama ve satış becerileri, vesaik, dış ticaret ile ilgili örnek yazışmalar ve uygulama başlıklarında verilecek eğitimler toplam 75 saat sürecek ve dersler 15 Mayıs’a kadar devam edecek. Alanında uzman eğitmenlerin gerçekleştireceği eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgesi verilecek.   -“GENÇLER DIŞ TİCARETTEKİ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”-   Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, dış ticaret alanında yetişmiş işgücünün ihracat ve ihracat gelirlerini artırmak açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Ankara’nın 30 milyar doları aşan dış ticaretinde, ATO’nun eğitimlerine katılan gençlerin payı olduğunu belirten Baran, “Dış ticaretimizi geliştirmek, ihracatımızı, ihracat gelirlerimizi artırmak, ihracat pazarlarımızı genişletmek, ihracat ve ithalat prosedürlerini bilen yetişmiş iş gücü ile mümkün. Bugün bu alanda verdiğimiz eğitimler gelecek yıllarda şehrimize, ülkemize döviz geliri olarak dönüyor. Gençlere yönelik dış ticaret eğitimlerimizi, ülkemizin geleceğine yaptığımız yatırımlar olarak değerlendiriyoruz. Gençler, ihracatımızı, ihracat gelirimizi artıracak en büyük gücümüz” dedi.   -14 YILDA BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ-   2024 yılı “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın yeni dönemine Başkent Üniversitesi , Bilkent Üniversitesi , Çankaya Üniversitesi , Hacettepe Üniversitesi , Orta Doğu Teknik Üniversitesi , OSTİM Teknik Üniversitesi , TED Üniversitesi , TOBB ETÜ Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi ’nden öğrenciler katılıyor.   ATO’nun 2010 yılından bu yana 14 yılda düzenlediği dış ticaret eğitimlerinde bini aşkın öğrenci eğitim programını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
ATO’nun Dış Ticaret Eğitim Programları, 2024’te gençlerin ihracat yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor

Ankara Ticaret Odası nın ( ATO 2010 yılından bu yana Başkent’teki üniversite öğrencilerine yönelik her yıl iki ayrı dönem olarak gerçekleştirdiği “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın 2024 yılı birinci dönem eğitimleri 6 Mart’ta başladı. Dış ticaret alanında yetişmiş işgücünün ihracat ve ihracat gelirlerini artırmak açısından önemine dikkat çeken  ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran , “Gençlere yönelik dış ticaret eğitimlerimizi, şehrimizin, ülkemizin geleceğine yaptığımız yatırımlar olarak değerlendiriyoruz” dedi.

 

Ankara Ticaret Odası ’ndan yapılan yazılı açıklamada,  ATO nun 2010 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın 2024 yılı birinci dönem eğitimlerinin Başkent’teki 9 üniversiteden öğrencilerin katılımıyla 6 Mart’ta başladığı bildirildi.

 

Dış ticarete giriş, teslim şekilleri, gümrük, sigorta ve nakliye işlemleri, dış ticaret hukuku ve sözleşmeler, dış ticaretin finansmanı ve kambiyo işlemleri, ihracatta fiyat, ithalatta kıymet hesabı, ödeme şekilleri, ihracat teşvik ve destek uygulamaları, ihracatta pazarlama ve satış becerileri, vesaik, dış ticaret ile ilgili örnek yazışmalar ve uygulama başlıklarında verilecek eğitimler toplam 75 saat sürecek ve dersler 15 Mayıs’a kadar devam edecek. Alanında uzman eğitmenlerin gerçekleştireceği eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere başarı belgesi verilecek.

 

-“GENÇLER DIŞ TİCARETTEKİ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”-

 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan  ATO Başkanı Gürsel Baran, dış ticaret alanında yetişmiş işgücünün ihracat ve ihracat gelirlerini artırmak açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Ankara’nın 30 milyar doları aşan dış ticaretinde, ATO’nun eğitimlerine katılan gençlerin payı olduğunu belirten Baran, “Dış ticaretimizi geliştirmek, ihracatımızı, ihracat gelirlerimizi artırmak, ihracat pazarlarımızı genişletmek, ihracat ve ithalat prosedürlerini bilen yetişmiş iş gücü ile mümkün. Bugün bu alanda verdiğimiz eğitimler gelecek yıllarda şehrimize, ülkemize döviz geliri olarak dönüyor. Gençlere yönelik dış ticaret eğitimlerimizi, ülkemizin geleceğine yaptığımız yatırımlar olarak değerlendiriyoruz. Gençler, ihracatımızı, ihracat gelirimizi artıracak en büyük gücümüz” dedi.

 

-14 YILDA BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ-

 

2024 yılı “Dış Ticaret Eğitim Programları”nın yeni dönemine  Başkent Üniversitesi , Bilkent Üniversitesi , Çankaya Üniversitesi , Hacettepe Üniversitesi , Orta Doğu Teknik Üniversitesi , OSTİM Teknik Üniversitesi , TED Üniversitesi , TOBB ETÜ Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi ’nden öğrenciler katılıyor.

 

ATO’nun 2010 yılından bu yana 14 yılda düzenlediği dış ticaret eğitimlerinde bini aşkın öğrenci eğitim programını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.