,, ,

Astronotumuz Alper Gezeravcı Dünya'ya Dönüyor!

Gündem 07.02.2024 - 10:58, Güncelleme: 07.02.2024 - 10:58 3408+ kez okundu.
 

Astronotumuz Alper Gezeravcı Dünya'ya Dönüyor!

Astronot Alper Gezeravcı, ISS’ten Dünya’ya dönüş yolculuğuna başlıyor. Türkiye, birden fazla astronot gönderen 11. ülke olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , x hesabından yaptığı açıklamada, astronotumuz Alper Gezeravcı 'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu 'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş yolculuğuna bugün 17:05'te başlayacağını duyurdu. Bakan Kacır, "Koşullar olumlu görünüyor." ifadesini kullanarak dönüş yolculuğunun sorunsuz geçmesini diledi. Alper Gezeravcı, 8 Nisan 2023'te SpaceX'in Crew Dragon uzay aracıyla ISS'e gitmişti. Yaklaşık 1 ay boyunca ISS'te görev yapan Gezeravcı, burada çeşitli deneyler ve araştırmalar yaptı. Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü, Türkiye için tarihi bir an olacak. Türkiye, Gezeravcı ile birlikte uzaya birden fazla astronot gönderen ilk 11. ülke ünvanını kazanacak.
Astronot Alper Gezeravcı, ISS’ten Dünya’ya dönüş yolculuğuna başlıyor. Türkiye, birden fazla astronot gönderen 11. ülke olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , x hesabından yaptığı açıklamada, astronotumuz Alper Gezeravcı 'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu 'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş yolculuğuna bugün 17:05'te başlayacağını duyurdu.

Bakan Kacır, "Koşullar olumlu görünüyor." ifadesini kullanarak dönüş yolculuğunun sorunsuz geçmesini diledi.

Alper Gezeravcı, 8 Nisan 2023'te SpaceX'in Crew Dragon uzay aracıyla ISS'e gitmişti. Yaklaşık 1 ay boyunca ISS'te görev yapan Gezeravcı, burada çeşitli deneyler ve araştırmalar yaptı.

Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü, Türkiye için tarihi bir an olacak. Türkiye, Gezeravcı ile birlikte uzaya birden fazla astronot gönderen ilk 11. ülke ünvanını kazanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.