,, ,

Aslan Meteor Yağmuru

Gündem 03.08.2023 - 16:26, Güncelleme: 03.08.2023 - 16:26 3586+ kez okundu.
 

Aslan Meteor Yağmuru

Aslan Meteor Yağmuru, Kasım ayında Aslan takımyıldızından kayan yıldızlar olarak görülen görsel bir olaydır. Tempel-Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarıyla oluşur
Aslan meteor yağmuru , her yıl 12 Temmuz ve 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşir. Saatte 100'e kadar meteor üretebilen oldukça aktif bir meteor yağmurudur. Meteorların kaynağı, 56P/Harrington isimli kuyruklu yıldızdır. Aslan meteor yağmuru , adını, meteorların gökyüzünde Aslan takımyıldızı boyunca görünmesinden alır. Aslan meteor yağmuru , gökyüzünde parlak ve hızlı meteorlar üretmesi ile bilinir. Meteorları görmek için, karanlık bir yere çıkın ve gökyüzüne bakın. Meteorlar, gökyüzünde her yöne doğru görünebilir, bu nedenle gökyüzünün tümünü izlemek önemlidir. Aslan meteor yağmuru , gece gökyüzünü izlemek için harika bir fırsattır. Meteorları görmek için, herhangi bir özel ekipmana ihtiyacınız yoktur. Sadece karanlık bir yere çıkın ve gökyüzüne bakın.
Aslan Meteor Yağmuru, Kasım ayında Aslan takımyıldızından kayan yıldızlar olarak görülen görsel bir olaydır. Tempel-Tuttle kuyruklu yıldızının kalıntılarıyla oluşur

Aslan meteor yağmuru , her yıl 12 Temmuz ve 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşir. Saatte 100'e kadar meteor üretebilen oldukça aktif bir meteor yağmurudur. Meteorların kaynağı, 56P/Harrington isimli kuyruklu yıldızdır. Aslan meteor yağmuru , adını, meteorların gökyüzünde Aslan takımyıldızı boyunca görünmesinden alır.

Aslan meteor yağmuru , gökyüzünde parlak ve hızlı meteorlar üretmesi ile bilinir. Meteorları görmek için, karanlık bir yere çıkın ve gökyüzüne bakın. Meteorlar, gökyüzünde her yöne doğru görünebilir, bu nedenle gökyüzünün tümünü izlemek önemlidir.

Aslan meteor yağmuru , gece gökyüzünü izlemek için harika bir fırsattır. Meteorları görmek için, herhangi bir özel ekipmana ihtiyacınız yoktur. Sadece karanlık bir yere çıkın ve gökyüzüne bakın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.