,, ,

Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyeti Listesi

Yaşam 18.12.2023 - 11:08, Güncelleme: 18.12.2023 - 11:08 18865+ kez okundu.
 

Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyeti Listesi

Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyeti Listesi
Aralıklı oruç diyeti , vücudunuzun açlık ve tokluk döngülerini kullanarak kilo vermenize, genel sağlığınızı iyileştirmenize ve hatta bazı kronik hastalıkları önlemenize yardımcı olabilecek bir beslenme şeklidir. Aralıklı oruç, yeme ve açlık süreleri arasında düzenli olarak değişen bir yeme programıdır. Aralıklı oruç, birkaç farklı şekilde uygulanabilir. En yaygın yöntemler şunlardır: 16/8 yöntemi: Bu yöntemde, 16 saat açlık ve 8 saat beslenmeden oluşur. Örneğin, akşam 8'den sonra bir şey yemeyi bırakırsanız, sabah 12'ye kadar aç kalırsınız. 5:2 yöntemi: Bu yöntemde, haftanın beş günü normal olarak yersiniz ve haftanın iki günü çok düşük kalorili bir diyet uygularsınız. Örneğin, her gün 500-600 kalori alırsınız. Ye/dur/ye yöntemi: Bu yöntemde, haftada bir veya iki kez 24 saat boyunca oruç tutarsınız.   Aralıklı oruç diyetinde ne yiyeceğinize karar vermek size kalmıştır. Ancak, sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı izlemek önemlidir. Bu, meyve, sebze, kepekli tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar bakımından zengin bir diyet anlamına gelir. İşte aralıklı oruç diyetinize dahil edebileceğiniz bazı sağlıklı yiyecekler: Meyveler: Elma, armut, muz, çilek, ahududu Meyveler Sebzeler: Lahana, brokoli, havuç, ıspanak, biber Sebzeler Kepekli tahıllar: Tam tahıllı ekmek, makarna, pirinç, yulaf Kepekli tahıllar Yağsız proteinler: Tavuk, balık, hindi, fasulye, mercimek Yağsız proteinler Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, avokado, ceviz, badem   Aralıklı oruç diyeti, bazı insanlar için güvenli ve etkili bir kilo verme yöntemi olabilir. Ancak, başlamadan önce doktorunuzla konuşmalısınız. Özellikle hamile veya emziren kadınlar, diyabetli kişiler veya böbrek hastalığı olan kişiler aralıklı oruçtan önce doktorlarına danışmalıdır.  
Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır? Aralıklı Oruç Diyeti Listesi

Aralıklı oruç diyeti , vücudunuzun açlık ve tokluk döngülerini kullanarak kilo vermenize, genel sağlığınızı iyileştirmenize ve hatta bazı kronik hastalıkları önlemenize yardımcı olabilecek bir beslenme şeklidir. Aralıklı oruç, yeme ve açlık süreleri arasında düzenli olarak değişen bir yeme programıdır.

Aralıklı oruç, birkaç farklı şekilde uygulanabilir. En yaygın yöntemler şunlardır:

  • 16/8 yöntemi: Bu yöntemde, 16 saat açlık ve 8 saat beslenmeden oluşur. Örneğin, akşam 8'den sonra bir şey yemeyi bırakırsanız, sabah 12'ye kadar aç kalırsınız.
  • 5:2 yöntemi: Bu yöntemde, haftanın beş günü normal olarak yersiniz ve haftanın iki günü çok düşük kalorili bir diyet uygularsınız. Örneğin, her gün 500-600 kalori alırsınız.
  • Ye/dur/ye yöntemi: Bu yöntemde, haftada bir veya iki kez 24 saat boyunca oruç tutarsınız.

 

Aralıklı oruç diyetinde ne yiyeceğinize karar vermek size kalmıştır. Ancak, sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı izlemek önemlidir. Bu, meyve, sebze, kepekli tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar bakımından zengin bir diyet anlamına gelir.

İşte aralıklı oruç diyetinize dahil edebileceğiniz bazı sağlıklı yiyecekler:

Meyveler: Elma, armut, muz, çilek, ahududu

Meyveler
Sebzeler: Lahana, brokoli, havuç, ıspanak, biber

Sebzeler
Kepekli tahıllar: Tam tahıllı ekmek, makarna, pirinç, yulaf

Kepekli tahıllar
Yağsız proteinler: Tavuk, balık, hindi, fasulye, mercimek

Yağsız proteinler
Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, avokado, ceviz, badem
 

Aralıklı oruç diyeti, bazı insanlar için güvenli ve etkili bir kilo verme yöntemi olabilir. Ancak, başlamadan önce doktorunuzla konuşmalısınız. Özellikle hamile veya emziren kadınlar, diyabetli kişiler veya böbrek hastalığı olan kişiler aralıklı oruçtan önce doktorlarına danışmalıdır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.