,, ,

Antibiyotik Değerinde Kebap

Yemek 19.06.2023 - 10:12, Güncelleme: 19.06.2023 - 10:12 8227+ kez okundu.
 

Antibiyotik Değerinde Kebap

Antibiyotik Değerinde Kebap
Soğan , insanlık tarihi boyunca en yaygın kullanılan şifalı sebzelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Güçlü bir antioksidan olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korumaktadır. Etkili bir balgam söktürücüdür ve kalp sağlığını desteklemektedir. Diyabet gelişmesini engellemektedir ve şeker seviyesini düzenlemektedir. Başta mide, bağırsak ve kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün gelişmesini engellemektedir. Bu hafta köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat ’ın Gaziantep’in meşhur soğan kebabı tarifine yer vereceğiz.   Soğan Kebabı (Gaziantep Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kebaplık soğan (arpacık) 800 gr yağlı kıyma Yarım su bardağı nar ekşisi sosu Tuz, karabiber, kırmızı biber 1,5 su bardağı su Soğan Kebabı (Gaziantep Yöresi) Nasıl Yapılır? Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz ve bol suda yıkıyoruz. Dıştan bir zar kabuğu soyulacaktır. Tamamen soyulmamasına dikkat edin, kurumaması için kabuklar gerekli. Kıymamızın içine biraz tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek yoğuralım. Soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi tepeden aşağı doğru keselim; midye gibi açılıncaya dek. Kıymalardan küçük küçük toplar yapıp, soğanlarımızın aralarına yerleştirelim. Sonra da tüm soğanları tepsiye yan yana dizelim. Bir bardak suya biraz tuz ilave edip tepsinin üzerine gezdirelim. 200 derece fırında yarım saat pişirelim. Yarım su bardağı nar ekşisi sosuna yarım su bardağı su ekleyerek karıştıralım ve fırındaki yemeğimizin üzerine gezdirelim. Yarım saat daha 200 derecede pişirelim. Hazırlayan Rana Şat Afiyet Olsun..  
Antibiyotik Değerinde Kebap

Soğan , insanlık tarihi boyunca en yaygın kullanılan şifalı sebzelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Güçlü bir antioksidan olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korumaktadır. Etkili bir balgam söktürücüdür ve kalp sağlığını desteklemektedir. Diyabet gelişmesini engellemektedir ve şeker seviyesini düzenlemektedir. Başta mide, bağırsak ve kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün gelişmesini engellemektedir. Bu hafta köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat ’ın Gaziantep’in meşhur soğan kebabı tarifine yer vereceğiz.

 

Soğan Kebabı (Gaziantep Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kebaplık soğan (arpacık)
  • 800 gr yağlı kıyma
  • Yarım su bardağı nar ekşisi sosu
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı su

Soğan Kebabı (Gaziantep Yöresi) Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz ve bol suda yıkıyoruz.
  2. Dıştan bir zar kabuğu soyulacaktır. Tamamen soyulmamasına dikkat edin, kurumaması için kabuklar gerekli.
  3. Kıymamızın içine biraz tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek yoğuralım.
  4. Soğanları fotoğrafta görüldüğü gibi tepeden aşağı doğru keselim; midye gibi açılıncaya dek.
  5. Kıymalardan küçük küçük toplar yapıp, soğanlarımızın aralarına yerleştirelim.
  6. Sonra da tüm soğanları tepsiye yan yana dizelim.
  7. Bir bardak suya biraz tuz ilave edip tepsinin üzerine gezdirelim.
  8. 200 derece fırında yarım saat pişirelim.
  9. Yarım su bardağı nar ekşisi sosuna yarım su bardağı su ekleyerek karıştıralım ve fırındaki yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  10. Yarım saat daha 200 derecede pişirelim.

Hazırlayan Rana Şat Afiyet Olsun..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.