,, ,

Ankara'da İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Masaya Yatırıldı

Gündem 26.09.2023 - 17:16, Güncelleme: 26.09.2023 - 17:18 3100+ kez okundu.
 

Ankara'da İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Masaya Yatırıldı

“Ankara Kent Konseyi ve ANKA-DER, ‘İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği’ projesi kapsamında anket sonuçlarını paylaştı.
Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün destekleri ile gerçekleştirilen Ankara Katılımcı Yönetim Derneği ANKADER 'in yürüttüğü “İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen anket sonuçlarının açıklandığı toplantıda, iklim krizinin Ankara'daki turizme etkileri masaya yatırıldı. Ankara Katılımcı Yönetim Derneği ( ANKADER) Genel Sekreteri Abdurrahman Aksu , proje kapsamında gerçekleştirilen anket sonucunu paylaşarak, "Projemiz, iklim krizinin turizm sektörüne olan etkilerini belirlemek ve bu etkileri azaltmak amacını taşımaktadır. 88 otel ile yapılan görüşmede Ankara'nın turizm sektöründeki durumu ortaya çıkmıştır. Yeşil dönüşüme engel etkenler ele alındığında fiziksel ve mekansal bariyerlerin yanı sıra insan kaynaklı etkenler de vardır. İşletmeciler, iklim krizinin turizme etkisinin olumsuz olduğunu belirtmiştir. İklim krizi, işletmeyi kar-maliyet bakımından da olumsuz etkilemektedir." dedi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz , iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Yılmaz, sunumda yer alan verilere ve Ali Ayvazoğlu'nun İl Kültür ve Turizm Müdürü olmasının ardından turizm konusunda oluşturulan verilere dikkat çekerek, anket sonuçlarının, "İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara'nın Turizmde Yeşil Geleceği" konusunda yapılacak işlere ışık tutacağını söyledi. Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan , Ankara'nın üstü kapatılan derelerinin yarattığı sıkıntıları dile getirdi. Nevzat Ceylan Ankara'nın iklim krizinden en çok etkilenen şehir olmasından bir nedeni iklim krizine yönelik gerekli bilincin olmaması olduğunu belirterek, "Ankara, dereler şehridir. Ankara'da plan yapılırken dereler hiç hesaplanmamıştır. Halbuki o dereler planlanarak yapılsaydı bugün o derelerin çevresinde yapılan evlerle farklı bir görünüm elde edilebilirdi. Deredeki doğal ağaçları keserek Millet Bahçesi yapılıyor. Böyle bir şey olur mu? Projede İncesu Deresi'nin ele alınması gerekiyor. O derenin etrafı açılarak yalı evi haline getirilmesi, lüks otellerin ve işletmelerin o bölgede yer alması şehrin havasını da değiştirecektir." dedi. Açık oturum programına Başkent turizminin duayen isimlerinden Savaş Çolakoğlu , Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yaylı , Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Ersin Silik , Ankara Ticaret Odası (ATO) Şehir Tanıtımı ve Kalkınması Özel İhtisas Komisyon Başkanı, Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Dernek Başkanı Birol Akman , Ankara Ticaret Odası (ATO) Turizm İhtisas Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Turizmciler Dernek Başkanı Faruk Elmalı katıldı.
“Ankara Kent Konseyi ve ANKA-DER, ‘İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği’ projesi kapsamında anket sonuçlarını paylaştı.

Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün destekleri ile gerçekleştirilen Ankara Katılımcı Yönetim Derneği ANKADER 'in yürüttüğü “İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen anket sonuçlarının açıklandığı toplantıda, iklim krizinin Ankara'daki turizme etkileri masaya yatırıldı.

Ankara Katılımcı Yönetim Derneği ( ANKADER) Genel Sekreteri Abdurrahman Aksu , proje kapsamında gerçekleştirilen anket sonucunu paylaşarak, "Projemiz, iklim krizinin turizm sektörüne olan etkilerini belirlemek ve bu etkileri azaltmak amacını taşımaktadır. 88 otel ile yapılan görüşmede Ankara'nın turizm sektöründeki durumu ortaya çıkmıştır. Yeşil dönüşüme engel etkenler ele alındığında fiziksel ve mekansal bariyerlerin yanı sıra insan kaynaklı etkenler de vardır. İşletmeciler, iklim krizinin turizme etkisinin olumsuz olduğunu belirtmiştir. İklim krizi, işletmeyi kar-maliyet bakımından da olumsuz etkilemektedir." dedi.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz , iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Yılmaz, sunumda yer alan verilere ve Ali Ayvazoğlu'nun İl Kültür ve Turizm Müdürü olmasının ardından turizm konusunda oluşturulan verilere dikkat çekerek, anket sonuçlarının, "İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara'nın Turizmde Yeşil Geleceği" konusunda yapılacak işlere ışık tutacağını söyledi.

Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan , Ankara'nın üstü kapatılan derelerinin yarattığı sıkıntıları dile getirdi. Nevzat Ceylan Ankara'nın iklim krizinden en çok etkilenen şehir olmasından bir nedeni iklim krizine yönelik gerekli bilincin olmaması olduğunu belirterek, "Ankara, dereler şehridir. Ankara'da plan yapılırken dereler hiç hesaplanmamıştır. Halbuki o dereler planlanarak yapılsaydı bugün o derelerin çevresinde yapılan evlerle farklı bir görünüm elde edilebilirdi. Deredeki doğal ağaçları keserek Millet Bahçesi yapılıyor. Böyle bir şey olur mu? Projede İncesu Deresi'nin ele alınması gerekiyor. O derenin etrafı açılarak yalı evi haline getirilmesi, lüks otellerin ve işletmelerin o bölgede yer alması şehrin havasını da değiştirecektir." dedi.

Açık oturum programına Başkent turizminin duayen isimlerinden Savaş Çolakoğlu , Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yaylı , Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal Ersin Silik , Ankara Ticaret Odası (ATO) Şehir Tanıtımı ve Kalkınması Özel İhtisas Komisyon Başkanı, Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Dernek Başkanı Birol Akman , Ankara Ticaret Odası (ATO) Turizm İhtisas Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Turizmciler Dernek Başkanı Faruk Elmalı katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.