,, ,

Ankara Çankırılar Derneği, ANKABİR Oluşumundan Ayrıldı

Gündem 08.02.2024 - 13:18, Güncelleme: 08.02.2024 - 13:18 3571+ kez okundu.
 

Ankara Çankırılar Derneği, ANKABİR Oluşumundan Ayrıldı

Çankırı İlini temsilen ANKABİR’de yer alan ÇANDER, oluşumdan ayrıldığını duyurdu ve Çankırı adının kullanılmamasını talep etti.
Çankırı İlini temsilen Ankara Batı Karadeniz Birliği 'nde yer alan Ankara Çankırılar Derneği, ANKABİR oluşumundan ayrıldığını duyurdu. Ayrılıkla ilgili olarak ÇANDER yönetimi sosyal medya hesaplarında şu bildirimi paylaştı: Değerli Yârenler, diğer 6 ilimize mensup hemşerilerimiz ve bu illeri temsil eden değerli STK’larımız ve Değerli Gönüldaşlarımız; Yaklaşık 6 yıl önce, Ankara'daki Bolu, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinin sivil toplum kuruluşları ile her yıl bir il temsilcisi STK Başkanının Dönem Başkanlığını yürüteceği bir gönül birlikteliği kurduk. Bu oluşumu daha sonra tüzel bir kişiliğe kavuşturmak için "ANKABİR-Ankara Batı Karadeniz Birliği Platformu'nu oluşturduk. Ancak zaman içinde, kuruluş aşamasında anlaşmış olduğumuz bazı konuların yerine getirilmediğini ve bu oluşumun amacının dışına çıktığını gözlemledik. Özellikle Dönem Başkanlığı konusunda yaşanan sıkıntılar, Ankara'da en fazla nüfusa sahip olan Çankırı STK’sına ve diğer il STK temsilcilerine bir türlü Dönem Başkanlığı sırası gelmediğini göstermiştir. İl bazındaki projelerle ilgili olarak ise, Filyos projesi dışında somut bir proje oluşturulamamış ve ziyaretler kişisel hediyeler ve kişisel çıkarlar etrafında dönmüştür. Sonuç olarak, yukarıda belirtilen sorunlar nedeniyle, ANKABİR Platformu'ndan bugün itibariyle Çankırılıları temsilen yer alan ÇANDER olarak ayrılıyor ve bundan böyle ÇANDER ve Çankırı ilinin bu oluşumla ilişkisinin sona erdiğini ve ANKABİR adı altında yapılan faaliyetlerde Çankırı adının kullanılmamasını talep ediyoruz. Diğer 6 il STK’larımıza başarılar dileriz. ÇANDER Yönetim Kurulu adına Kamil Karakuş ve Aydın Öksüz Çankırılılar olarak, bu oluşumda daha etkin bir rol oynamamızın ne kadar haklı ve gerekli olduğunu gösteren il bazındaki istatistikleri aşağıda paylaşıyoruz.
Çankırı İlini temsilen ANKABİR’de yer alan ÇANDER, oluşumdan ayrıldığını duyurdu ve Çankırı adının kullanılmamasını talep etti.

Çankırı İlini temsilen Ankara Batı Karadeniz Birliği 'nde yer alan Ankara Çankırılar Derneği, ANKABİR oluşumundan ayrıldığını duyurdu. Ayrılıkla ilgili olarak ÇANDER yönetimi sosyal medya hesaplarında şu bildirimi paylaştı:

Değerli Yârenler, diğer 6 ilimize mensup hemşerilerimiz ve bu illeri temsil eden değerli STK’larımız ve Değerli Gönüldaşlarımız;

  • Yaklaşık 6 yıl önce, Ankara'daki Bolu, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinin sivil toplum kuruluşları ile her yıl bir il temsilcisi STK Başkanının Dönem Başkanlığını yürüteceği bir gönül birlikteliği kurduk. Bu oluşumu daha sonra tüzel bir kişiliğe kavuşturmak için "ANKABİR- Ankara Batı Karadeniz Birliği Platformu'nu oluşturduk.

  • Ancak zaman içinde, kuruluş aşamasında anlaşmış olduğumuz bazı konuların yerine getirilmediğini ve bu oluşumun amacının dışına çıktığını gözlemledik.

  • Özellikle Dönem Başkanlığı konusunda yaşanan sıkıntılar, Ankara'da en fazla nüfusa sahip olan Çankırı STK’sına ve diğer il STK temsilcilerine bir türlü Dönem Başkanlığı sırası gelmediğini göstermiştir.

  • İl bazındaki projelerle ilgili olarak ise, Filyos projesi dışında somut bir proje oluşturulamamış ve ziyaretler kişisel hediyeler ve kişisel çıkarlar etrafında dönmüştür.

Sonuç olarak, yukarıda belirtilen sorunlar nedeniyle, ANKABİR Platformu'ndan bugün itibariyle Çankırılıları temsilen yer alan ÇANDER olarak ayrılıyor ve bundan böyle ÇANDER ve Çankırı ilinin bu oluşumla ilişkisinin sona erdiğini ve ANKABİR adı altında yapılan faaliyetlerde Çankırı adının kullanılmamasını talep ediyoruz. Diğer 6 il STK’larımıza başarılar dileriz.

ÇANDER Yönetim Kurulu adına Kamil Karakuş ve Aydın Öksüz

Çankırılılar olarak, bu oluşumda daha etkin bir rol oynamamızın ne kadar haklı ve gerekli olduğunu gösteren il bazındaki istatistikleri aşağıda paylaşıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.