,, ,

Anastasia Romanova Kimdir?

Kimdir 25.04.2023 - 16:29, Güncelleme: 25.04.2023 - 16:29 7984+ kez okundu.
 

Anastasia Romanova Kimdir?

Anastasia Romanova Kimdir?
Anastasia Romanova Rusya 'nın son çarı II. Nikolay 'ın en küçük kızıydı. 18 Haziran 1901 tarihinde doğmuş ve Rus İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaşamıştır. Anastasia Romanova ve ailesi, Rus Devrimi sırasında 1917 yılında tahttan indirilmiş ve sonrasında tutuklanmışlardır. Ailesiyle birlikte tutulduğu yerlerde birçok kez yer değiştiren Anastasia Romanova , 17 Temmuz 1918'de ailesi ve hizmetçileriyle birlikte Ekaterinburg 'da öldürüldü. Ancak, ölümü hakkında uzun yıllar boyunca çeşitli söylentiler ve tartışmalar ortaya çıkmıştır. 1991 yılında, Rusya'da bir keşif ekibi, ailenin kalıntılarını kazdı ve Anastasia Romanova ve ailesinin kemiklerini buldu. DNA testleri, kalıntıların gerçekten Anastasia Romanova ve ailesine ait olduğunu doğruladı. Anastasia Romanova tarihte popüler bir figür haline gelmiş ve çeşitli kitaplar, filmler ve oyunlarla konu edilmiştir. Ayrıca, Rusya Ortodoks Kilisesi tarafından aziz ilan edilmiştir.
Anastasia Romanova Kimdir?

Anastasia Romanova Rusya 'nın son çarı II. Nikolay 'ın en küçük kızıydı. 18 Haziran 1901 tarihinde doğmuş ve Rus İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaşamıştır. Anastasia Romanova ve ailesi, Rus Devrimi sırasında 1917 yılında tahttan indirilmiş ve sonrasında tutuklanmışlardır.

Ailesiyle birlikte tutulduğu yerlerde birçok kez yer değiştiren Anastasia Romanova , 17 Temmuz 1918'de ailesi ve hizmetçileriyle birlikte Ekaterinburg 'da öldürüldü. Ancak, ölümü hakkında uzun yıllar boyunca çeşitli söylentiler ve tartışmalar ortaya çıkmıştır.

1991 yılında, Rusya'da bir keşif ekibi, ailenin kalıntılarını kazdı ve Anastasia Romanova ve ailesinin kemiklerini buldu. DNA testleri, kalıntıların gerçekten Anastasia Romanova ve ailesine ait olduğunu doğruladı.

Anastasia Romanova tarihte popüler bir figür haline gelmiş ve çeşitli kitaplar, filmler ve oyunlarla konu edilmiştir. Ayrıca, Rusya Ortodoks Kilisesi tarafından aziz ilan edilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.