,, ,

Anadolu; Kadın ve Kilim” Sergisi Açıldı.

Kültür-Sanat 24.03.2022 - 16:49, Güncelleme: 24.03.2022 - 16:49 18628+ kez okundu.
 

Anadolu; Kadın ve Kilim” Sergisi Açıldı.

Anadolu Tarihinden İlham Alan Güncel Dokunuşlar” isimli “Anadolu; Kadın ve Kilim” temasında çağdaş sanatta gelenekselden güncele etkilerle disiplinler arası bir program ile belirlenen sanatçı seçkisi 22 Mart’ta sanatseverlerle bir araya getirdi.
  Otuz sanatçıyı bir araya getiren Ressam ve Küratör Caner Kemahlıoğlu Anadolu tarihinin eskimeyen değerlerini sanatsal yorumlarla ve manifestolarla zenginleştirdi. Sanatçılar arasında Günsu Saraçoğlu, Ali Rıza Kanaç, Kübra Kılıç, Tolga Sağtaş, Melih Can, Mesut Seven, Kadriye Epik, Ayşegül Baş, Hilal Aytak gibi isimler yer almaktadır.  Kemahlıoğlu eserlerde; Anadolu ve insanlık tarihinde kültürel, etnik ve geleneksel yapıları geçmişten günümüze mirası bir değer olarak görüp sanatçılar ile bu kavramlardan yola çıkarak Anadolu’nun yani topraklarımızın tarihini ve birçok kültüre komşuluk ettiğini de göz önüne alarak tarihe güncel bir bakış açısı ve yorum getirdik. Motiflerin dilinin olduğu varsayılıp kilimlere, halılara, çinilere ve daha birçok sanat alanına yansıdığı tespit edilip bu kulvarda disiplinler arası kavramsal üsluplar ile yeniden yorumlandı.  Anadolu’muzun medeniyetini yansıtan sanatçılar eserlerinde Türk geleneksel ve yöresel yapıların ve olguların arkeolojik buluntularından esinlenerek yorum katmışlardır. Kemahlıoğlu projede sanatçılara “Anadolu. Kadın ve Kilim” kavramlarını sunarak tarihe güncel bir pencere aralıyor ve Anadolu esintilerini altın tepside sunuyor. Sergi 24 Mart 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.
Anadolu Tarihinden İlham Alan Güncel Dokunuşlar” isimli “Anadolu; Kadın ve Kilim” temasında çağdaş sanatta gelenekselden güncele etkilerle disiplinler arası bir program ile belirlenen sanatçı seçkisi 22 Mart’ta sanatseverlerle bir araya getirdi.

 

Otuz sanatçıyı bir araya getiren Ressam ve Küratör Caner Kemahlıoğlu Anadolu tarihinin eskimeyen değerlerini sanatsal yorumlarla ve manifestolarla zenginleştirdi. Sanatçılar arasında Günsu Saraçoğlu, Ali Rıza Kanaç, Kübra Kılıç, Tolga Sağtaş, Melih Can, Mesut Seven, Kadriye Epik, Ayşegül Baş, Hilal Aytak gibi isimler yer almaktadır. 

Kemahlıoğlu eserlerde; Anadolu ve insanlık tarihinde kültürel, etnik ve geleneksel yapıları geçmişten günümüze mirası bir değer olarak görüp sanatçılar ile bu kavramlardan yola çıkarak Anadolu’nun yani topraklarımızın tarihini ve birçok kültüre komşuluk ettiğini de göz önüne alarak tarihe güncel bir bakış açısı ve yorum getirdik. Motiflerin dilinin olduğu varsayılıp kilimlere, halılara, çinilere ve daha birçok sanat alanına yansıdığı tespit edilip bu kulvarda disiplinler arası kavramsal üsluplar ile yeniden yorumlandı.  Anadolu’muzun medeniyetini yansıtan sanatçılar eserlerinde Türk geleneksel ve yöresel yapıların ve olguların arkeolojik buluntularından esinlenerek yorum katmışlardır.

Kemahlıoğlu projede sanatçılara “Anadolu. Kadın ve Kilim” kavramlarını sunarak tarihe güncel bir pencere aralıyor ve Anadolu esintilerini altın tepside sunuyor.

Sergi 24 Mart 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.