,, ,

Amasya'da Seraları Fırtına Vurdu

Gündem 19.04.2022 - 19:29, Güncelleme: 19.04.2022 - 19:29 4557+ kez okundu.
 

Amasya'da Seraları Fırtına Vurdu

Amasya’da, kış aylarında kar yağışından etkilenen seraları bu kez fırtına vurdu. Domates fideleri ve birçok ekili ürün zarar gördü.
Amasya da kışın kar yağışından zarar gören seralar bu defa da fırtınadan etkilendi. Seracıların ürünleri zarar gördü. Seralarının durumunu görüntüleyen çiftçi, “Kardan sonraki felaket… Bir de rüzgar vurdu çiftçiyi. Çiftçinin son hali. Domatesler sökülmüş, seralar yıkılmış. Yazık” dedi. Amasya’da seracılık yapan Ömer Sarı, Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar ’ı, çiftçilerin hakkını savunmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Sarı, şunları söyledi: “Bundan birkaç yıl önce bu köyde yine seralar yıkıldı. Birkaç yıl önce bu köyde yine naylonlar yırtıldı. Geçen aylarda da yaklaşık 4 bin sera kardan zarar gördü. Dünkü rüzgarda da yine çiftçimizin serası zarar gördü. Tuz kuru, para bol. Niye rahatsız olasınız ki? Görevini düzgün yap ya da o koltuğu terk et. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bu Şemsi Bayraktar’ın yerine kayyum atansın. Ne biçim bir ziraat odası. Aidatları biz size bizim hakkımızı koruyun diye veriyoruz. Bir geçmiş olsun bile yok. Biz burada köle gibi çalışıyoruz, insanlar şatafatlı hayat yaşıyor.”  
Amasya’da, kış aylarında kar yağışından etkilenen seraları bu kez fırtına vurdu. Domates fideleri ve birçok ekili ürün zarar gördü.

Amasya da kışın kar yağışından zarar gören seralar bu defa da fırtınadan etkilendi. Seracıların ürünleri zarar gördü. Seralarının durumunu görüntüleyen çiftçi, “Kardan sonraki felaket… Bir de rüzgar vurdu çiftçiyi. Çiftçinin son hali. Domatesler sökülmüş, seralar yıkılmış. Yazık” dedi.

Amasya’da seracılık yapan Ömer Sarı, Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar ’ı, çiftçilerin hakkını savunmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Sarı, şunları söyledi:

“Bundan birkaç yıl önce bu köyde yine seralar yıkıldı. Birkaç yıl önce bu köyde yine naylonlar yırtıldı. Geçen aylarda da yaklaşık 4 bin sera kardan zarar gördü. Dünkü rüzgarda da yine çiftçimizin serası zarar gördü. Tuz kuru, para bol. Niye rahatsız olasınız ki? Görevini düzgün yap ya da o koltuğu terk et. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bu Şemsi Bayraktar’ın yerine kayyum atansın. Ne biçim bir ziraat odası. Aidatları biz size bizim hakkımızı koruyun diye veriyoruz. Bir geçmiş olsun bile yok. Biz burada köle gibi çalışıyoruz, insanlar şatafatlı hayat yaşıyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.