,, ,

Alim Karaca Kimdir

Kimdir 18.02.2023 - 12:38, Güncelleme: 18.02.2023 - 12:41 9007+ kez okundu.
 

Alim Karaca Kimdir

Alim Karaca Kimdir? Alim Karaca Nereli?
Alim Karaca 09 Temmuz 1973’te, Fethiye’de doğmuştur. Öğrenimine Kumluova İlkokulu'nda başlayan Karaca, ortaokul ve liseyi ise İstanbul, Beylerbeyi’ndeki H. Ömer Sabancı okullarında, yükseköğrenimini ise Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlamıştır. Alim Karaca Siyasi yaşamına İstanbul’da öğrenci olduğu dönemlerde, CHP Gençlik Kolları’nda başlamıştır. Atatürk’ün çağdaş ve ileri bir toplum yaratmak amacıyla, Halkçılık esası üzerine dayanan ve bir siyaset ve demokrasi okulu olarak kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinden aldığı eğitim ilkeleri doğrultusunda, doğduğu topraklara hizmet etmek üzere dönen Alim Karaca , 2009–2014 yılları arasında Kumluova Belediye Başkanlığına aday olmuş, seçimi farklı bir biçimde kazanarak belediye başkanı seçilmiştir. Kumluova’da İlkokul dışında okul olmadığı için İstanbul’a göçmek zorunda kalan Alim Karaca bu durumu unutmamış, Belediye Başkanlığı sırasında bir çok başarılı hizmetin yanında Kumluova’ya Ortaokul ve Lise kazandırmıştır. Alim Karaca Siyasetin yalnızca, ülkenin, şehrin, beldenin refahı, ulusal ve yerel aidiyetin korunması amacıyla kullanılmasını ilke edindiğini her defasında ısrarla vurgulayan Alim Karaca Fethiye ’ye olan düşkünlüğü ile bilinir. İyi derecede İngilizce bilen Karaca, sportif faaliyetleri takip eden, ara sıra futbol, basketbol ve voleybol oynamayı sever. İstanbul’daki öğrencilik yıllarında lisanslı sporcu olarak Enka Kulübü'nde voleybol oynamış olan Alim Karaca, iyi bir Fethiyespor taraftarıdır. İngilizce öğretmeni Çiğdem Karaca’yla evlidir olup, biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.
Alim Karaca Kimdir? Alim Karaca Nereli?

Alim Karaca 09 Temmuz 1973’te, Fethiye’de doğmuştur. Öğrenimine Kumluova İlkokulu'nda başlayan Karaca, ortaokul ve liseyi ise İstanbul, Beylerbeyi’ndeki H. Ömer Sabancı okullarında, yükseköğrenimini ise Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlamıştır.


Alim Karaca Siyasi yaşamına İstanbul’da öğrenci olduğu dönemlerde, CHP Gençlik Kolları’nda başlamıştır. Atatürk’ün çağdaş ve ileri bir toplum yaratmak amacıyla, Halkçılık esası üzerine dayanan ve bir siyaset ve demokrasi okulu olarak kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinden aldığı eğitim ilkeleri doğrultusunda, doğduğu topraklara hizmet etmek üzere dönen Alim Karaca , 2009–2014 yılları arasında Kumluova Belediye Başkanlığına aday olmuş, seçimi farklı bir biçimde kazanarak belediye başkanı seçilmiştir. Kumluova’da İlkokul dışında okul olmadığı için İstanbul’a göçmek zorunda kalan Alim Karaca bu durumu unutmamış, Belediye Başkanlığı sırasında bir çok başarılı hizmetin yanında Kumluova’ya Ortaokul ve Lise kazandırmıştır.


Alim Karaca Siyasetin yalnızca, ülkenin, şehrin, beldenin refahı, ulusal ve yerel aidiyetin korunması amacıyla kullanılmasını ilke edindiğini her defasında ısrarla vurgulayan Alim Karaca Fethiye ’ye olan düşkünlüğü ile bilinir.
İyi derecede İngilizce bilen Karaca, sportif faaliyetleri takip eden, ara sıra futbol, basketbol ve voleybol oynamayı sever. İstanbul’daki öğrencilik yıllarında lisanslı sporcu olarak Enka Kulübü'nde voleybol oynamış olan Alim Karaca, iyi bir Fethiyespor taraftarıdır.
İngilizce öğretmeni Çiğdem Karaca’yla evlidir olup, biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.