,, ,

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Şeffaflık Yerel Seçimlerin Anahtarı

Gündem 23.02.2024 - 10:55, Güncelleme: 23.02.2024 - 13:47 3319+ kez okundu.
 

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Şeffaflık Yerel Seçimlerin Anahtarı

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz, yerel seçimler öncesi adayların mal varlıklarını açıklamasının önemini vurguladı.
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz , Adayların Mal Varlıklarını Açıklaması Gerektiğini Vurguladı Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin adaylarının mal varlıklarını açıklama tartışmalarına dair bir konuşma yaptı. Yılmaz, adayların varlıklarını açıklamalarının önemli olduğunu ve tüm adayların bu konuda şeffaf olmaları gerektiğini belirtti. Yılmaz, kendi hesaplarını veremeyenlerin kentin hesabını da veremeyeceğini vurguladı. Kent yönetiminin ahlakını inşa etmek için adayların kamu kaynaklarıyla kendi kazançlarını ayırt edebilmelerinin önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca, dünya genelinde kamu yöneticilerinin kişisel servetlerini şeffaf bir şekilde beyan etmelerinin önemine vurgu yaptı. Yılmaz, Türkiye’de de tüm yerel yönetici adaylarının kişisel varlıklarını açıklamaları gerektiğini belirtti. Yılmaz, Ankara’nın katılımcılık konusundaki başarılarına dikkat çekti. 2020’de ‘katılımcılık etki’ ödülü, 2021’de ise ‘yurttaş katılımında en iyi uygulama’ ödülü aldıklarını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘dünya belediye başkanı ve şeffaflık’ ödülünü kazandığını hatırlattı. Ankara’da yerel yönetici adayları ve belediye başkanlarından varlıklarını açıklamalarını talep etmenin doğal bir yurttaşlık hakkı olduğunu belirten Yılmaz, zor koşullarda asgari ücret kazanılan bir ülkede, vergi gelirlerini harcayanların, vatandaşların yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak kendi varlıklarını da açıklamalarının insani ve vicdani bir gereklilik olduğunu vurguladı.
Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz, yerel seçimler öncesi adayların mal varlıklarını açıklamasının önemini vurguladı.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz , Adayların Mal Varlıklarını Açıklaması Gerektiğini Vurguladı

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin adaylarının mal varlıklarını açıklama tartışmalarına dair bir konuşma yaptı. Yılmaz, adayların varlıklarını açıklamalarının önemli olduğunu ve tüm adayların bu konuda şeffaf olmaları gerektiğini belirtti.

Yılmaz, kendi hesaplarını veremeyenlerin kentin hesabını da veremeyeceğini vurguladı. Kent yönetiminin ahlakını inşa etmek için adayların kamu kaynaklarıyla kendi kazançlarını ayırt edebilmelerinin önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca, dünya genelinde kamu yöneticilerinin kişisel servetlerini şeffaf bir şekilde beyan etmelerinin önemine vurgu yaptı. Yılmaz, Türkiye’de de tüm yerel yönetici adaylarının kişisel varlıklarını açıklamaları gerektiğini belirtti.

Yılmaz, Ankara’nın katılımcılık konusundaki başarılarına dikkat çekti. 2020’de ‘katılımcılık etki’ ödülü, 2021’de ise ‘yurttaş katılımında en iyi uygulama’ ödülü aldıklarını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘dünya belediye başkanı ve şeffaflık’ ödülünü kazandığını hatırlattı.

Ankara’da yerel yönetici adayları ve belediye başkanlarından varlıklarını açıklamalarını talep etmenin doğal bir yurttaşlık hakkı olduğunu belirten Yılmaz, zor koşullarda asgari ücret kazanılan bir ülkede, vergi gelirlerini harcayanların, vatandaşların yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak kendi varlıklarını da açıklamalarının insani ve vicdani bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.