,, ,

Akademisyen Güney Ferhat Batı, Bursa’da ‘’Uluslararası Siyaset ve Balkanlar’’ Söyleyişi Gerçekleştirdi

Gündem 18.12.2023 - 09:56, Güncelleme: 18.12.2023 - 10:05 2875+ kez okundu.
 

Akademisyen Güney Ferhat Batı, Bursa’da ‘’Uluslararası Siyaset ve Balkanlar’’ Söyleyişi Gerçekleştirdi

Bursa MTTB ve Bursa Teknik Üniversitesi, ‘Uluslararası Siyaset ve Balkanlar’ konulu bir söyleşi düzenledi.
Bursa Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ile Bursa Teknik Üniversitesi Proje Atölyesi Topluluğu tarafından düzenlenen programda ‘’Uluslararası Siyaset ve Balkanlar’’ başlıklı söyleyişi gerçekleştirildi.   Akademisyen–Yazar Güney Ferhat Batı ; Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı’nda Balkanlar, Cumhuriyet Dönemi ’nde Balkanlar, Balkan Paktı ve Konferansları, İkinci Dünya Savaşı’nda Balkanlar, AB ve Balkanlar Genişlemesi, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Balkanlar, Türkiye-Yugoslavya İlişkileri, Bosna Hersek ve Dayton Antlaşması, Karadeniz Jeopolitiği ve NATO’nun Balkanlar Politikası, Balkanlarda Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan gibi başlıklarda analiz ve değerlendirme konuşması gerçekleştirdi.     Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki programa Yerel Yönetim yöneticileri, üniversite’den (farklı kurumlardan da) birçok akademisyen ve öğrenci, birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlardan da olmak üzere, yoğun ve ilgili birçok izleyici ve dinleyici katılım sağladı. Konuşma sonrasında MTTB Bursa İl Başkanlığı tarafından Sayın ‘Batı’ya katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.     MTTB’nin kuruluşunun (14 Aralık 1916) 107’nci yıl dönümünde, böylesine özel ve anlamlı bir günde (tarihte) Türkiye’nin en ‘köklü’ kuruluşlarından birisinde ve ülkemizin en ‘büyük’ dördüncü şehri ‘Bursa’da MTTB’de konuşmacı olmasından dolayı News Findy köşe yazarı Sayın Güney Ferhat Batı hocamızı tebrik ederiz. News Findy Genel Yayın Yönetmeni Ali Geniş     
Bursa MTTB ve Bursa Teknik Üniversitesi, ‘Uluslararası Siyaset ve Balkanlar’ konulu bir söyleşi düzenledi.

Bursa Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ile Bursa Teknik Üniversitesi Proje Atölyesi Topluluğu tarafından düzenlenen programda ‘’Uluslararası Siyaset ve Balkanlar’’ başlıklı söyleyişi gerçekleştirildi.

 

Akademisyen–Yazar Güney Ferhat Batı ; Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı’nda Balkanlar, Cumhuriyet Dönemi ’nde Balkanlar, Balkan Paktı ve Konferansları, İkinci Dünya Savaşı’nda Balkanlar, AB ve Balkanlar Genişlemesi, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Balkanlar, Türkiye-Yugoslavya İlişkileri, Bosna Hersek ve Dayton Antlaşması, Karadeniz Jeopolitiği ve NATO’nun Balkanlar Politikası, Balkanlarda Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan gibi başlıklarda analiz ve değerlendirme konuşması gerçekleştirdi.  

 

Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki programa Yerel Yönetim yöneticileri, üniversite’den (farklı kurumlardan da) birçok akademisyen ve öğrenci, birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlardan da olmak üzere, yoğun ve ilgili birçok izleyici ve dinleyici katılım sağladı. Konuşma sonrasında MTTB Bursa İl Başkanlığı tarafından Sayın ‘Batı’ya katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.  

 

MTTB’nin kuruluşunun (14 Aralık 1916) 107’nci yıl dönümünde, böylesine özel ve anlamlı bir günde (tarihte) Türkiye’nin en ‘köklü’ kuruluşlarından birisinde ve ülkemizin en ‘büyük’ dördüncü şehri ‘Bursa’da MTTB’de konuşmacı olmasından dolayı News Findy köşe yazarı Sayın Güney Ferhat Batı hocamızı tebrik ederiz.

News Findy Genel Yayın Yönetmeni

Ali Geniş   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.