,, ,

AK Parti'li Sırakaya'dan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya tepki

Siyaset 22.07.2023 - 13:21, Güncelleme: 22.07.2023 - 13:21 3745+ kez okundu.
 

AK Parti'li Sırakaya'dan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya tepki

AK Parti'li Sırakaya'dan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya , "İslam düşmanlığıyla bilinen marjinal bir grubun, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez alçak saldırısını lanetliyorum." ifadesini kullandı. Sırakaya, yaptığı yazılı açıklamada, İslam ve insanlık düşmanlarının, İsveç'ten sona Danimarka'da, Müslüman alemini tahrik etmek için yeniden sahneye çıktığını belirtti. Açıklamasında, "İslam düşmanlığıyla bilinen marjinal bir grubun, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez alçak saldırısını lanetliyorum" sözlerini sarf eden Sırakaya, şunları kaydetti: "Ciğerimizi yakan, provokatif ve alçak eylemlere karşı Avrupa ülkelerini daha caydırıcı önlemler almaya davet ediyorum. Türkiye, bu insanlık dışı saldırılara asla sessiz ve tepkisiz kalmayacaktır. Avrupa ülkeleri, Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını kabul edip İslam ve insanlık düşmanlarıyla kararlı bir şekilde mücadele edene kadar bu saldırılara karşı tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız."
AK Parti'li Sırakaya'dan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya , "İslam düşmanlığıyla bilinen marjinal bir grubun, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez alçak saldırısını lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Sırakaya, yaptığı yazılı açıklamada, İslam ve insanlık düşmanlarının, İsveç'ten sona Danimarka'da, Müslüman alemini tahrik etmek için yeniden sahneye çıktığını belirtti.

Açıklamasında, "İslam düşmanlığıyla bilinen marjinal bir grubun, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez alçak saldırısını lanetliyorum" sözlerini sarf eden Sırakaya, şunları kaydetti:

"Ciğerimizi yakan, provokatif ve alçak eylemlere karşı Avrupa ülkelerini daha caydırıcı önlemler almaya davet ediyorum. Türkiye, bu insanlık dışı saldırılara asla sessiz ve tepkisiz kalmayacaktır. Avrupa ülkeleri, Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını kabul edip İslam ve insanlık düşmanlarıyla kararlı bir şekilde mücadele edene kadar bu saldırılara karşı tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.