,, ,

AK Partili Bursalı: "Sıfır atık, iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli ayaklarından biri"

Siyaset 08.11.2023 - 14:49, Güncelleme: 08.11.2023 - 14:49 6232+ kez okundu.
 

AK Partili Bursalı: "Sıfır atık, iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli ayaklarından biri"

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı , "Küresel iklim değişikliği ve sıfır atık" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, dünyanın en önemli sorunlarından birinin iklim değişikliği olduğunu söyledi. Bursalı, iklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmanın yolunun, tüketim çılgınlığı ve israf alışkanlığını dizginlemekten geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan 'ın himayelerinde 2017 yılında başlayan "Sıfır Atık" hareketinin önemli bir yol haritası olduğunu vurguladı. Bursalı, "Proje başladığında yüzde 13 olan geri kazanım oranımız, bugün yüzde 35 seviyelerine ulaştı. Kamu kurumlarından yerel yönetimlere, sivil toplumdan iş dünyasına, tüm paydaşlarla bir seferberlik halinde sahip çıkıldı bu projeye. 6 yılın sonunda, atıklar değerlendirilerek 650 milyon ton ham maddenin kullanımı önlendi. Yine bu süre zarfında; 2 bin futbol sahası büyüklüğündeki arazi korunmuş oldu. 2 milyondan fazla ailenin bir yılda ihtiyacı olan su kadar su kaynağımız korundu. Tasarruf edilen enerji ise 200 binin üzerindeki ailenin yıllık enerji ihtiyacı kadar. Tüm bunların yanı sıra binlerce vatandaşımıza yeni istihdam olanakları sunuldu." dedi. Türkiye'nin girişimiyle son BM Genel Kurulu'nda alınan kararla kurulan BM Sıfır Atık Danışma Kurulunun başkanlığına Emine Erdoğan'ın seçildiğini ve kurulun ilk toplantısını İstanbul'da yaptığını hatırlatan Bursalı, "Burada Türkiye'nin rolüne işaret etmek, Sayın Hanımefendi'nin yapmış olduğu öncülüğün hakkını bir kez daha vermek gerekiyor. İnanıyoruz ki, başta iklim değişikliği olmak üzere dünyamızı tehdit eden krizlerle mücadelenin en önemli ayaklarından biri; atıklarımızı azaltmak, kaynak israfını önlemek ve oluşan atıkları ham madde olarak geri dönüşüme kazandırmaktır." diye konuştu.
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı , "Küresel iklim değişikliği ve sıfır atık" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, dünyanın en önemli sorunlarından birinin iklim değişikliği olduğunu söyledi.

Bursalı, iklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmanın yolunun, tüketim çılgınlığı ve israf alışkanlığını dizginlemekten geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan 'ın himayelerinde 2017 yılında başlayan "Sıfır Atık" hareketinin önemli bir yol haritası olduğunu vurguladı.

Bursalı, "Proje başladığında yüzde 13 olan geri kazanım oranımız, bugün yüzde 35 seviyelerine ulaştı. Kamu kurumlarından yerel yönetimlere, sivil toplumdan iş dünyasına, tüm paydaşlarla bir seferberlik halinde sahip çıkıldı bu projeye. 6 yılın sonunda, atıklar değerlendirilerek 650 milyon ton ham maddenin kullanımı önlendi. Yine bu süre zarfında; 2 bin futbol sahası büyüklüğündeki arazi korunmuş oldu. 2 milyondan fazla ailenin bir yılda ihtiyacı olan su kadar su kaynağımız korundu. Tasarruf edilen enerji ise 200 binin üzerindeki ailenin yıllık enerji ihtiyacı kadar. Tüm bunların yanı sıra binlerce vatandaşımıza yeni istihdam olanakları sunuldu." dedi.

Türkiye'nin girişimiyle son BM Genel Kurulu'nda alınan kararla kurulan BM Sıfır Atık Danışma Kurulunun başkanlığına Emine Erdoğan'ın seçildiğini ve kurulun ilk toplantısını İstanbul'da yaptığını hatırlatan Bursalı, "Burada Türkiye'nin rolüne işaret etmek, Sayın Hanımefendi'nin yapmış olduğu öncülüğün hakkını bir kez daha vermek gerekiyor. İnanıyoruz ki, başta iklim değişikliği olmak üzere dünyamızı tehdit eden krizlerle mücadelenin en önemli ayaklarından biri; atıklarımızı azaltmak, kaynak israfını önlemek ve oluşan atıkları ham madde olarak geri dönüşüme kazandırmaktır." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.