,, ,

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı: 60 Bin’den Fazla Vatandaşımızın Mülkiyet Sorunu Çözüldü

Siyaset 27.02.2024 - 12:23, Güncelleme: 27.02.2024 - 12:24 6500+ kez okundu.
 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı: 60 Bin’den Fazla Vatandaşımızın Mülkiyet Sorunu Çözüldü

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, 60 bin’den fazla vatandaşın mülkiyet sorununu çözerek 41 bin 137’sini tapularına kavuşturdu. Süreç devam ediyor.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı , mülkiyet sorunu yaşayan 60 bin’den fazla vatandaşın 41 bin 137’sinin tapularına kavuştuğunu belirtti. Sürecin devam ettiğini ifade eden Avcı, AK Parti iktidarı olarak Zonguldak’taki her sorunu çözmek için büyük gayretle çalıştıklarını vurguladı. Avcı, 17 Ocak 1910 tarih ve 289 sayılı Tezkere-i Samiyye ile sınırları belirlenen ve 5/2/1958 tarih ve 4/9925 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile sınırları genişletilen taş kömürü havzası dahilindeki taşınmaz malların kullanıcıları ve zilyetleri adına tescili veya mülk edinmelerinin bir asrı aşkın süredir mümkün görülmediğini belirtti. Özellikle yapı stokunun yoğun olduğu merkez bölgelerde, bu taşınmazların işgalcileri ya da kullanıcıları tarafından mülk edinilememesi sebebiyle alım satıma konu edilememekte, miras yoluyla intikal etmemekte, eskiyen ve çarpık kentleşmeye sebep olan yapıların ruhsatlı ve imara uygun şekilde yenilenememesi gibi olumsuzluklara sebep olduğunu ifade etti. 3303 sayılı kanunun hak sahiplerine tanıdığı satın alma hakkı sayesinde 2018 yılından itibaren hak sahibi veya kullanıcısı belirlenen taşınmazların satış işlemlerine başlandığını belirten Avcı, “AK Parti’mizin iktidarı döneminde, Zonguldak’ta 100 yılı aşkın süredir mülkiyet sorunu yaşayan 60 bin civarındaki hak sahibi vatandaşımızın problemlerinin çözümüne katkı sağlayarak 41 bin 137’si tapularına kavuşturuldu, diğerlerinin de tapu işlemleri devam etmektedir.” dedi. Avcı, son olarak Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk ve ekibini özverili çalışmalarından dolayı kutladı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, 60 bin’den fazla vatandaşın mülkiyet sorununu çözerek 41 bin 137’sini tapularına kavuşturdu. Süreç devam ediyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı , mülkiyet sorunu yaşayan 60 bin’den fazla vatandaşın 41 bin 137’sinin tapularına kavuştuğunu belirtti. Sürecin devam ettiğini ifade eden Avcı, AK Parti iktidarı olarak Zonguldak’taki her sorunu çözmek için büyük gayretle çalıştıklarını vurguladı.

Avcı, 17 Ocak 1910 tarih ve 289 sayılı Tezkere-i Samiyye ile sınırları belirlenen ve 5/2/1958 tarih ve 4/9925 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile sınırları genişletilen taş kömürü havzası dahilindeki taşınmaz malların kullanıcıları ve zilyetleri adına tescili veya mülk edinmelerinin bir asrı aşkın süredir mümkün görülmediğini belirtti.

Özellikle yapı stokunun yoğun olduğu merkez bölgelerde, bu taşınmazların işgalcileri ya da kullanıcıları tarafından mülk edinilememesi sebebiyle alım satıma konu edilememekte, miras yoluyla intikal etmemekte, eskiyen ve çarpık kentleşmeye sebep olan yapıların ruhsatlı ve imara uygun şekilde yenilenememesi gibi olumsuzluklara sebep olduğunu ifade etti.

3303 sayılı kanunun hak sahiplerine tanıdığı satın alma hakkı sayesinde 2018 yılından itibaren hak sahibi veya kullanıcısı belirlenen taşınmazların satış işlemlerine başlandığını belirten Avcı, “AK Parti’mizin iktidarı döneminde, Zonguldak’ta 100 yılı aşkın süredir mülkiyet sorunu yaşayan 60 bin civarındaki hak sahibi vatandaşımızın problemlerinin çözümüne katkı sağlayarak 41 bin 137’si tapularına kavuşturuldu, diğerlerinin de tapu işlemleri devam etmektedir.” dedi.

Avcı, son olarak Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk ve ekibini özverili çalışmalarından dolayı kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.