,, ,

Ahi Kazım Ceylan’dan GATEM Öğrencilerine Ahilik Konferansı

Gündem 08.03.2024 - 09:24, Güncelleme: 08.03.2024 - 09:29 4514+ kez okundu.
 

Ahi Kazım Ceylan’dan GATEM Öğrencilerine Ahilik Konferansı

Milli Eğitim Bakanlığı ve MESVAK, GATEM’de Ahilik ve Ahi Teşkilatı konulu konferans düzenledi, öğretmen ve öğrencilere bilgi verildi
Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Müteşebbis Gelşim Vakfı (MESVAK) işbirliğiyle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (GATEM) öğrencilerine Ahilik ve Ahi Teşkilatı konulu konferans düzenlendi. 7 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen konferansta, eski Kütüphaneler Genel Müdürü, Ahi Evran Üniversitesi Em. Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü ve halen MESVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Kazım Ceylan, Ahilik felsefesini ve teşkilatın işleyişini anlattı. Ceylan, Ahilik'in temellerinin Peygamber ahlakına ve Türklerin alplik, yiğitlik geleneğine dayandığını vurguladı. Anadolu'yu fetheden Türklerin bu topraklarda bir Türk-İslam medeniyeti inşa ettiğini ve Ahilik teşkilatının bu medeniyetin inşasında öncü rol oynadığını söyledi. Ahilerin, Anadolu'da işsiz ve aşsız insanlara meslek öğreterek vasıflı hale getirdiğini, işini düzgün yapmayanın pabucunu dama attığını ve ahlak ile ticareti birleştirerek inançlarını hayata geçirdiğini belirten Ceylan, Ahilik ilkelerinin günümüzde de geçerliliğini koruduğunu dile getirdi. Türkiye'nin 6 Şubat 2023'te yaşadığı asrın depreminde işini ehil yapan insanlara ne kadar ihtiyaç duyulduğunu gördüğünü ifade eden Ceylan, "Bugün de özellikle mesleki eğitim alan çırak öğrencilerimize, bunların öğretmenlerine ve bu gençlerin ustalarına ahilik ilke ve prensiplerini öğretmeyi, benimsetmeyi, yaşanılır kılmayı ekonomik ve sosyal hayatımız için çok önemli buluyorum." dedi. Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak , Ar-Ge Şubesinden Ferit Arslan , GATEM Müdür Yardımcısı Rıfat Aydoğan ve okul yönetimi de katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve MESVAK, GATEM’de Ahilik ve Ahi Teşkilatı konulu konferans düzenledi, öğretmen ve öğrencilere bilgi verildi

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Müteşebbis Gelşim Vakfı (MESVAK) işbirliğiyle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (GATEM) öğrencilerine Ahilik ve Ahi Teşkilatı konulu konferans düzenlendi.

7 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen konferansta, eski Kütüphaneler Genel Müdürü, Ahi Evran Üniversitesi Em. Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü ve halen MESVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Kazım Ceylan, Ahilik felsefesini ve teşkilatın işleyişini anlattı.

Ceylan, Ahilik'in temellerinin Peygamber ahlakına ve Türklerin alplik, yiğitlik geleneğine dayandığını vurguladı. Anadolu'yu fetheden Türklerin bu topraklarda bir Türk-İslam medeniyeti inşa ettiğini ve Ahilik teşkilatının bu medeniyetin inşasında öncü rol oynadığını söyledi.

Ahilerin, Anadolu'da işsiz ve aşsız insanlara meslek öğreterek vasıflı hale getirdiğini, işini düzgün yapmayanın pabucunu dama attığını ve ahlak ile ticareti birleştirerek inançlarını hayata geçirdiğini belirten Ceylan, Ahilik ilkelerinin günümüzde de geçerliliğini koruduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin 6 Şubat 2023'te yaşadığı asrın depreminde işini ehil yapan insanlara ne kadar ihtiyaç duyulduğunu gördüğünü ifade eden Ceylan, "Bugün de özellikle mesleki eğitim alan çırak öğrencilerimize, bunların öğretmenlerine ve bu gençlerin ustalarına ahilik ilke ve prensiplerini öğretmeyi, benimsetmeyi, yaşanılır kılmayı ekonomik ve sosyal hayatımız için çok önemli buluyorum." dedi.

Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak , Ar-Ge Şubesinden Ferit Arslan , GATEM Müdür Yardımcısı Rıfat Aydoğan ve okul yönetimi de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.