,, ,

Ağaç serçesi

Gündem 31.05.2023 - 16:48, Güncelleme: 31.05.2023 - 16:48 3871+ kez okundu.
 

Ağaç serçesi

Ağaç serçesi
Ağaç serçesi , serçe familyasına ait bir kuş türüdür. Bilimsel adı "Passer montanus" olan ağaç serçesi, genellikle küçük boyutlarda olup, 11-13 cm uzunluğunda ve 20-25 gram ağırlığındadır. Üst tüyleri kahverengi tonlarında, alt tüyleri ise beyazdır. Erkeklerin baş bölgesinde gri bir şapka şeklinde renk bulunurken, dişilerin başı kahverengidir. Ağaç serçeleri genellikle ağaçlık alanlarda, parklarda, bahçelerde ve tarım alanlarında yaşarlar. Sosyal bir kuş türüdürler ve genellikle sürüler halinde dolaşırlar. Çoğunlukla tohumlar, tahıllar, böcekler ve meyvelerle beslenirler. Ağaç serçeleri genellikle yuvalarını ağaç oyuklarına veya çatı aralarına yaparlar. Dişi kuşlar genellikle yuvayı inşa ederken, erkekler de yuvayı korumakla görevlidir. Dişi kuşlar genellikle 4-6 yumurta yumurtlar ve kuluçka süresi yaklaşık 12-14 gün sürer. Yavrular çıktıktan sonra yaklaşık 15-16 gün boyunca yuvada beslenirler. Ağaç serçeleri, popülasyonları nedeniyle genellikle yaygın ve yaygın olarak bulunan bir kuş türüdür. Doğal yaşam alanlarının azalması, tarım ilaçları ve kentsel gelişim gibi faktörler, bazı bölgelerde popülasyonlarının azalmasına neden olabilir. Ancak genel olarak nispeten dayanıklı ve adaptasyon kabiliyeti yüksek bir kuş türüdür.
Ağaç serçesi

Ağaç serçesi , serçe familyasına ait bir kuş türüdür. Bilimsel adı "Passer montanus" olan ağaç serçesi, genellikle küçük boyutlarda olup, 11-13 cm uzunluğunda ve 20-25 gram ağırlığındadır. Üst tüyleri kahverengi tonlarında, alt tüyleri ise beyazdır. Erkeklerin baş bölgesinde gri bir şapka şeklinde renk bulunurken, dişilerin başı kahverengidir.

Ağaç serçeleri genellikle ağaçlık alanlarda, parklarda, bahçelerde ve tarım alanlarında yaşarlar. Sosyal bir kuş türüdürler ve genellikle sürüler halinde dolaşırlar. Çoğunlukla tohumlar, tahıllar, böcekler ve meyvelerle beslenirler.

Ağaç serçeleri genellikle yuvalarını ağaç oyuklarına veya çatı aralarına yaparlar. Dişi kuşlar genellikle yuvayı inşa ederken, erkekler de yuvayı korumakla görevlidir. Dişi kuşlar genellikle 4-6 yumurta yumurtlar ve kuluçka süresi yaklaşık 12-14 gün sürer. Yavrular çıktıktan sonra yaklaşık 15-16 gün boyunca yuvada beslenirler.

Ağaç serçeleri, popülasyonları nedeniyle genellikle yaygın ve yaygın olarak bulunan bir kuş türüdür. Doğal yaşam alanlarının azalması, tarım ilaçları ve kentsel gelişim gibi faktörler, bazı bölgelerde popülasyonlarının azalmasına neden olabilir. Ancak genel olarak nispeten dayanıklı ve adaptasyon kabiliyeti yüksek bir kuş türüdür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.