,, ,

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç'ten 10 Kasım Mesajı

Gündem 09.11.2023 - 12:50, Güncelleme: 09.11.2023 - 15:47 2945+ kez okundu.
 

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç'ten 10 Kasım Mesajı

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu, Atatürk’ün ilkelerini rehber edinerek Türkiye-Afrika işbirliğini güçlendirecek
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç , 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını her zaman rehber edineceklerini ve Türkiye ile Afrika arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek için çalışacaklarını söyledi. Genç, yaptığı açıklamada, "Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü. Atatürk, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu değil, aynı zamanda bir dünya lideri ve insanlığın aydınlık geleceği için mücadele eden bir kahramandı." ifadelerini kullandı. Atatürk'ün yaşamı boyunca, bağımsızlık, demokrasi, adalet ve özgürlük gibi evrensel değerler için mücadele ettiğini vurgulayan Genç, "Atatürk'ün en büyük hedeflerinden biri, Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmaktı. Bu hedef doğrultusunda, eğitim, sağlık, ekonomi ve kültür gibi alanlarda önemli reformlar gerçekleştirdi." dedi. Atatürk'ün aynı zamanda, barışsever bir lider olduğunu belirten Genç, "Uluslararası alanda gerçekleştirdiği girişimlerle, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulundu. Atatürk, sadece Türkiye için değil, tüm dünya için bir ilham kaynağı olmuştur. Onun fikirleri ve idealleri, bugün de tüm insanlığa ışık tutmaktadır." diye konuştu. Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu olarak, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını her zaman rehber edineceklerini kaydeden Genç, "Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyerek, Türkiye ile Afrika arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı. Genç, açıklamasını, "Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onunla birlikte mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." sözleriyle tamamladı.
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu, Atatürk’ün ilkelerini rehber edinerek Türkiye-Afrika işbirliğini güçlendirecek

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç , 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını her zaman rehber edineceklerini ve Türkiye ile Afrika arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek için çalışacaklarını söyledi.

Genç, yaptığı açıklamada, "Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü. Atatürk, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu değil, aynı zamanda bir dünya lideri ve insanlığın aydınlık geleceği için mücadele eden bir kahramandı." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün yaşamı boyunca, bağımsızlık, demokrasi, adalet ve özgürlük gibi evrensel değerler için mücadele ettiğini vurgulayan Genç, "Atatürk'ün en büyük hedeflerinden biri, Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmaktı. Bu hedef doğrultusunda, eğitim, sağlık, ekonomi ve kültür gibi alanlarda önemli reformlar gerçekleştirdi." dedi.

Atatürk'ün aynı zamanda, barışsever bir lider olduğunu belirten Genç, "Uluslararası alanda gerçekleştirdiği girişimlerle, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulundu. Atatürk, sadece Türkiye için değil, tüm dünya için bir ilham kaynağı olmuştur. Onun fikirleri ve idealleri, bugün de tüm insanlığa ışık tutmaktadır." diye konuştu.

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu olarak, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını her zaman rehber edineceklerini kaydeden Genç, "Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyerek, Türkiye ile Afrika arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Genç, açıklamasını, "Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onunla birlikte mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." sözleriyle tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.