,, ,

Affogato Yapılışı

Yemek 19.06.2023 - 14:11, Güncelleme: 19.06.2023 - 14:13 8129+ kez okundu.
 

Affogato Yapılışı

Affogato Yapılışı
Affogato , bir top vanilyalı dondurmanın üzerine sıcak espresso dökülerek hazırlanan basit ve lezzetli bir İtalyan tatlısıdır. İşte Affogato 'nun yapılışı: Malzemeler: Vanilyalı dondurma (1-2 top) Espresso kahve (1-2 shot) Yapılış: Bir kâseye veya küçük bir kasenin içine 1-2 top vanilyalı dondurmayı yerleştirin. Ayrı bir espresso makinesi veya espresso yapabilen bir kahve makinesi kullanarak 1-2 shot espresso kahve hazırlayın. Hazırladığınız sıcak espresso kahveyi vanilyalı dondurmanın üzerine dökün. Espresso dondurmanın üzerine döküldüğünde hızlı bir şekilde eriyecek ve dondurma ile birleşecektir. Affogato'nun tadını çıkarırken, sıcak espresso ve soğuk vanilyalı dondurmanın kontrastı ve lezzetiyle keyif alabilirsiniz. Not: Affogato tarifi temel olarak vanilyalı dondurma ve espresso kahve ile hazırlanır, ancak isteğe bağlı olarak üzerine çikolata sosu, badem parçaları veya tarçın gibi ekstralar da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, dondurma miktarını ve espresso kahve miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Affogato Yapılışı

Affogato , bir top vanilyalı dondurmanın üzerine sıcak espresso dökülerek hazırlanan basit ve lezzetli bir İtalyan tatlısıdır. İşte Affogato 'nun yapılışı:

Malzemeler:

Yapılış:

  1. Bir kâseye veya küçük bir kasenin içine 1-2 top vanilyalı dondurmayı yerleştirin.

  2. Ayrı bir espresso makinesi veya espresso yapabilen bir kahve makinesi kullanarak 1-2 shot espresso kahve hazırlayın.

  3. Hazırladığınız sıcak espresso kahveyi vanilyalı dondurmanın üzerine dökün.

  4. Espresso dondurmanın üzerine döküldüğünde hızlı bir şekilde eriyecek ve dondurma ile birleşecektir.

  5. Affogato'nun tadını çıkarırken, sıcak espresso ve soğuk vanilyalı dondurmanın kontrastı ve lezzetiyle keyif alabilirsiniz.

Not: Affogato tarifi temel olarak vanilyalı dondurma ve espresso kahve ile hazırlanır, ancak isteğe bağlı olarak üzerine çikolata sosu, badem parçaları veya tarçın gibi ekstralar da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, dondurma miktarını ve espresso kahve miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.