,, ,

Adnan Şenses Kimdir

Kimdir 26.12.2022 - 11:19, Güncelleme: 26.12.2022 - 11:19 9943+ kez okundu.
 

Adnan Şenses Kimdir

Adnan Şenses Kimdir? Adnan Şenses Nereli?
Adnan Şenses (Adnan Ertuğran ) 21 Ağustos 1935 Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Köyü'nde doğdu. Babasının adı Muhsin, annesinin adı Emine'dir. 5 kardeşin en küçüğüdür. Subay olan babasının görevi nedeni ile ailece Ankara'ya taşındılar. İlkokula Ankara İsmet İnönü İlkokulu'nda başlayan Adnan Şenses , tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda tamamladı. Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenmeye başladı. Adnan Şenses , çevresinin sesine verdiği ilgi doğrultusunda müzik hayatına atılmak için ailesinin yanından kaçıp Beyoğlu'na geldi. Burada dönemin ünlü organizatörlerinden Tikofiş lakaplı Hasan Oktay ile tanıştı. Sesi beğenilmediği için Tikofiş'in bürosunda çay ve temizlik işlerine baktı. Gemlik'te Atlas Sineması'nda düzenlenen bir konsere, dönemin ünlü sanatçılarından Sabite Tur geç kalınca seyirciyi oyalamak için sahneye çıktı ve çok beğenildi. Adnan Şenses Artık profesyonel olarak sahne almaya başladı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı. İlk önce Ankara Radyosu'nda çalışan Adnan Şenses , 16 yıl burada hizmet etti. Ardından ünlü gazinolarda çalıştı, 47 filmde başrol oyuncusu olarak görev aldı. Maksim Gazinosu'nda Zeki Müren ve Bülent Ersoy'dan sonra assolistlik yapan ilk sanatçılardandır. Adnan Şenses Sayısız plak ve birçok albüm yaptı. Aynı zamanda çoğu albümünü de Almanya'da yayımladı. Türk müziğinin birçok eserini ilk seslendirenlerden biri oldu. İki defa Kral TV Müzik, 4 defa Altın Kelebek ödülü aldı. Çoğunlukla yorumculuk yapan Adnan Şenses kariyeri boyunca birkaç şarkı yazdı. 2013 yılında Sezen Aksu'nun hediye ettiği "Bekleyemedin mi?" ve "Kaybolan Yıllar" isimli şarkılarının da bulunduğu "Adnan Şenses Bir Efsanedir" albümünü yayınladı. Mide kanseri nedeniyle tedavi altında bulunan Adnan Şenses , tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti...
Adnan Şenses Kimdir? Adnan Şenses Nereli?

Adnan Şenses (Adnan Ertuğran ) 21 Ağustos 1935 Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Köyü'nde doğdu. Babasının adı Muhsin, annesinin adı Emine'dir. 5 kardeşin en küçüğüdür. Subay olan babasının görevi nedeni ile ailece Ankara'ya taşındılar. İlkokula Ankara İsmet İnönü İlkokulu'nda başlayan Adnan Şenses , tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda tamamladı.

Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenmeye başladı. Adnan Şenses , çevresinin sesine verdiği ilgi doğrultusunda müzik hayatına atılmak için ailesinin yanından kaçıp Beyoğlu'na geldi. Burada dönemin ünlü organizatörlerinden Tikofiş lakaplı Hasan Oktay ile tanıştı. Sesi beğenilmediği için Tikofiş'in bürosunda çay ve temizlik işlerine baktı. Gemlik'te Atlas Sineması'nda düzenlenen bir konsere, dönemin ünlü sanatçılarından Sabite Tur geç kalınca seyirciyi oyalamak için sahneye çıktı ve çok beğenildi.

Adnan Şenses Artık profesyonel olarak sahne almaya başladı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı. İlk önce Ankara Radyosu'nda çalışan Adnan Şenses , 16 yıl burada hizmet etti. Ardından ünlü gazinolarda çalıştı, 47 filmde başrol oyuncusu olarak görev aldı. Maksim Gazinosu'nda Zeki Müren ve Bülent Ersoy'dan sonra assolistlik yapan ilk sanatçılardandır.

Adnan Şenses Sayısız plak ve birçok albüm yaptı. Aynı zamanda çoğu albümünü de Almanya'da yayımladı. Türk müziğinin birçok eserini ilk seslendirenlerden biri oldu. İki defa Kral TV Müzik, 4 defa Altın Kelebek ödülü aldı. Çoğunlukla yorumculuk yapan Adnan Şenses kariyeri boyunca birkaç şarkı yazdı. 2013 yılında Sezen Aksu'nun hediye ettiği "Bekleyemedin mi?" ve "Kaybolan Yıllar" isimli şarkılarının da bulunduğu " Adnan Şenses Bir Efsanedir" albümünü yayınladı.


Mide kanseri nedeniyle tedavi altında bulunan Adnan Şenses , tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.