,, ,

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava etkili oluyor

Gündem 13.07.2023 - 14:17, Güncelleme: 13.07.2023 - 14:17 3444+ kez okundu.
 

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava etkili oluyor

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava etkili oluyor
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye 'de sıcak hava günlük yaşamı etkiliyor. Adana 'da hava sıcaklığının 40 dereceye, nem oranının da yüzde 23'e ulaşması nedeniyle sıklıkla kullanılan cadde ve bulvarlarda sakinlik gözlendi. Dışarı çıkan vatandaşlar, güneşin etkisinden korunmak için parklardaki gölgelik alanlarda vakit geçirdi. - Mersin Mersin 'de de meydan, cadde ve sokaklardaki hareketlilik sıcak hava nedeniyle yerini durgunluğa bıraktı. Hava sıcaklığının 36 dereceyi bulduğu kentte, Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil bandında yürüyüşe çıkanlar çardakların altında dinlendi. Kent merkezinde sıcaktan bunalanlar da gölgelik alanlarda güneşten korunmaya çalıştı. Tatilini Silifke ilçesinde geçiren yerli ve yabancı turistler sahilleri tercih etti. Bazı tatilciler denize girerken, bazıları da plaj şemsiyelerinin altında vakit geçirdi. Tekne turnalarına katılan tatilciler de Akdeniz'in serin koylarında yüzme imkanı buldu. - Hatay Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da da sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Antakya ilçesinde öğle saatlerinde 37 dereceyi aşan sıcaklıklar dolayısıyla vatandaşlar dışarı çıkmıyor. Konteyner kentlerde kalan depremzedeler de serinlemek için klimalı alanlarda vakit geçiriyor. İstanbul Sanayi Odası Konteyner Kenti'nde kalan Gamze Irmak (29) hava sıcaklığının her geçen gün arttığını söyledi. Konteynerde bulunan klima sayesinde serinlediklerini belirten Irmak, "3 çocuğum var, çok sıcak diye onları dışarıya çıkartmıyorum, sıcaktan hasta olmalarından korkuyorum. Klimamız var çok şükür iyi, genelde konteynerin içerisindeyiz." diye konuştu. Depremzede 58 yaşındaki Necmettin Subaşı da yaklaşık 1 aydır konteynerde kaldığını ve klima sayesinde bunaltıcı sıcaklarda rahat ettiklerini anlattı. - Osmaniye Osmaniye 'de de sıcak hava günlük hayatı olumsuz etkiledi. Sıcak hava ve nem nedeniyle cadde ve sokaklarda sakinlik oluştu. Dışarı çıkan ve sıcaktan bunalan kent sakinleri gölgelik alanlarda vakit geçirdi, serinlemek isteyenler de Karaçay Deresi'nde yoğunluk oluşturdu.
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de sıcak hava etkili oluyor

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye 'de sıcak hava günlük yaşamı etkiliyor.

Adana 'da hava sıcaklığının 40 dereceye, nem oranının da yüzde 23'e ulaşması nedeniyle sıklıkla kullanılan cadde ve bulvarlarda sakinlik gözlendi.

Dışarı çıkan vatandaşlar, güneşin etkisinden korunmak için parklardaki gölgelik alanlarda vakit geçirdi.

- Mersin

Mersin 'de de meydan, cadde ve sokaklardaki hareketlilik sıcak hava nedeniyle yerini durgunluğa bıraktı.

Hava sıcaklığının 36 dereceyi bulduğu kentte, Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil bandında yürüyüşe çıkanlar çardakların altında dinlendi.

Kent merkezinde sıcaktan bunalanlar da gölgelik alanlarda güneşten korunmaya çalıştı.

Tatilini Silifke ilçesinde geçiren yerli ve yabancı turistler sahilleri tercih etti.

Bazı tatilciler denize girerken, bazıları da plaj şemsiyelerinin altında vakit geçirdi.

Tekne turnalarına katılan tatilciler de Akdeniz'in serin koylarında yüzme imkanı buldu.

- Hatay

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da da sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Antakya ilçesinde öğle saatlerinde 37 dereceyi aşan sıcaklıklar dolayısıyla vatandaşlar dışarı çıkmıyor.

Konteyner kentlerde kalan depremzedeler de serinlemek için klimalı alanlarda vakit geçiriyor.

İstanbul Sanayi Odası Konteyner Kenti'nde kalan Gamze Irmak (29) hava sıcaklığının her geçen gün arttığını söyledi.

Konteynerde bulunan klima sayesinde serinlediklerini belirten Irmak, "3 çocuğum var, çok sıcak diye onları dışarıya çıkartmıyorum, sıcaktan hasta olmalarından korkuyorum. Klimamız var çok şükür iyi, genelde konteynerin içerisindeyiz." diye konuştu.

Depremzede 58 yaşındaki Necmettin Subaşı da yaklaşık 1 aydır konteynerde kaldığını ve klima sayesinde bunaltıcı sıcaklarda rahat ettiklerini anlattı.

- Osmaniye

Osmaniye 'de de sıcak hava günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Sıcak hava ve nem nedeniyle cadde ve sokaklarda sakinlik oluştu.

Dışarı çıkan ve sıcaktan bunalan kent sakinleri gölgelik alanlarda vakit geçirdi, serinlemek isteyenler de Karaçay Deresi'nde yoğunluk oluşturdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.