,, ,

Açıköğretim lisesi sınavı kaç dakika sürüyor?

Eğitim 27.12.2023 - 16:01, Güncelleme: 27.12.2023 - 16:01 9427+ kez okundu.
 

Açıköğretim lisesi sınavı kaç dakika sürüyor?

Açıköğretim lisesi sınavı kaç dakika sürüyor?
Açıköğretim lisesi sınavları, her ders için 25 dakika olarak düzenlenmiştir. Yani, bir öğrenci sorumlu olduğu derslerin sayısına göre sınava 25 dakika x sorumlu olduğu ders sayısı kadar süre ile katılır. Örneğin, bir öğrenci 10 dersten sorumluysa, sınava 250 dakika (25 dakika x 10 ders) süre ile katılır. Açıköğretim lisesi sınavları, her yıl iki kez, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde düzenlenmektedir. Sınavlar, her dönem için 2 oturum halinde gerçekleştirilmektedir. İlk oturum 10.00'da, ikinci oturum ise 14.00'da başlamaktadır. Açıköğretim lisesi sınavlarına katılmak için, öncelikle sınav başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya AÖL'ün resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Başvurular, sınav tarihinden en az 10 gün önce sona ermektedir. Açıköğretim lisesi sınav sonuçları, sınav tarihinden yaklaşık 2 hafta sonra açıklanmaktadır. Sonuçlar, AÖL'ün resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilir.
Açıköğretim lisesi sınavı kaç dakika sürüyor?

Açıköğretim lisesi sınavları, her ders için 25 dakika olarak düzenlenmiştir. Yani, bir öğrenci sorumlu olduğu derslerin sayısına göre sınava 25 dakika x sorumlu olduğu ders sayısı kadar süre ile katılır. Örneğin, bir öğrenci 10 dersten sorumluysa, sınava 250 dakika (25 dakika x 10 ders) süre ile katılır.

Açıköğretim lisesi sınavları, her yıl iki kez, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde düzenlenmektedir. Sınavlar, her dönem için 2 oturum halinde gerçekleştirilmektedir. İlk oturum 10.00'da, ikinci oturum ise 14.00'da başlamaktadır.

Açıköğretim lisesi sınavlarına katılmak için, öncelikle sınav başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvurular, e-Devlet üzerinden veya AÖL'ün resmi internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Başvurular, sınav tarihinden en az 10 gün önce sona ermektedir.

Açıköğretim lisesi sınav sonuçları, sınav tarihinden yaklaşık 2 hafta sonra açıklanmaktadır. Sonuçlar, AÖL'ün resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.