,, ,

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, Anayasa Mahkemesi’nin atama sistemi nedeniyle AKP Mahkemesine dönüştüğünü iddia etti

Siyaset 28.09.2023 - 13:13, Güncelleme: 28.09.2023 - 13:13 4107+ kez okundu.
 

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, Anayasa Mahkemesi’nin atama sistemi nedeniyle AKP Mahkemesine dönüştüğünü iddia etti

Anayasa Mahkemesi'nin AKP Mahkemesine Dönüştüğünü Söyleyen Bedri Yalçın: "Yeni Anayasada Tüm Dokunulmazlıklar Kaldırılmalı"
Anadolu Birliği Partisi ( ABP ) Genel Başkanı Bedri Yalçın atama sistemi nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin AKP Mahkemesine dönüştüğünü söyledi. Bedri Yalçın yaptığı açıklamada, "MTV itirazını reddeden Anayasa Mahkemesi kendini de reddetmiştir. Bu karar, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin siyasi çıkarlarına hizmet ettiğine bir kanıttır" dedi. Bedri Yalçın yeni anayasada tüm yargı ve milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Yasalara ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına uymayan her kim olursa olsun hukuk tarafından gereği yapılmalı ve herkese dokunulmalıdır" ifadelerini kullandı. Bedri Yalçın 'ın açıklamaları şu şekilde: "Atama sistemi nedeniyle Anayasa Mahkemesi, AKP'nin siyasi çıkarlarına hizmet eden bir kuruma dönüşmüştür. MTV itirazını reddeden Anayasa Mahkemesi, kendini de reddetmiştir. Bu karar, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin siyasi çıkarlarına hizmet ettiğine bir kanıttır. Yapılması beklenen yeni anayasada tüm yargı ve milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalıdır. Yasalara ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına uymayan her kim olursa olsun hukuk tarafından gereği yapılmalı ve herkese dokunulmalıdır. AKP iktidarı, yargıyı kendi siyasi çıkarları doğrultusunda şekillendirerek, hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırmıştır. Bu durum, Türkiye'nin demokrasisine ve hukuk devletine büyük bir tehdit oluşturmaktadır."
Anayasa Mahkemesi'nin AKP Mahkemesine Dönüştüğünü Söyleyen Bedri Yalçın: "Yeni Anayasada Tüm Dokunulmazlıklar Kaldırılmalı"

Anadolu Birliği Partisi ( ABP ) Genel Başkanı Bedri Yalçın atama sistemi nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin AKP Mahkemesine dönüştüğünü söyledi.

Bedri Yalçın yaptığı açıklamada, " MTV itirazını reddeden Anayasa Mahkemesi kendini de reddetmiştir. Bu karar, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin siyasi çıkarlarına hizmet ettiğine bir kanıttır" dedi.

Bedri Yalçın yeni anayasada tüm yargı ve milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Yasalara ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına uymayan her kim olursa olsun hukuk tarafından gereği yapılmalı ve herkese dokunulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bedri Yalçın 'ın açıklamaları şu şekilde:

" Atama sistemi nedeniyle Anayasa Mahkemesi, AKP'nin siyasi çıkarlarına hizmet eden bir kuruma dönüşmüştür. MTV itirazını reddeden Anayasa Mahkemesi, kendini de reddetmiştir. Bu karar, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin siyasi çıkarlarına hizmet ettiğine bir kanıttır.

Yapılması beklenen yeni anayasada tüm yargı ve milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalıdır. Yasalara ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına uymayan her kim olursa olsun hukuk tarafından gereği yapılmalı ve herkese dokunulmalıdır.

AKP iktidarı, yargıyı kendi siyasi çıkarları doğrultusunda şekillendirerek, hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırmıştır. Bu durum, Türkiye'nin demokrasisine ve hukuk devletine büyük bir tehdit oluşturmaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.