,, ,

7'den 77'ye Eğitim Köy Yaşam Merkezlerinde Başladı

Gündem 05.11.2022 - 10:44, Güncelleme: 05.11.2022 - 10:45 3345+ kez okundu.
 

7'den 77'ye Eğitim Köy Yaşam Merkezlerinde Başladı

7'den 77'ye Eğitim Köy Yaşam Merkezlerinde Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı 'nın kullanılmayan köy okulu binalarını '' Köy Yaşam Merkezleri  ''Haline Dönüştürme Projesiyle binalar ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanlarda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmeye devam ediliyor.   Proje kapsamında Amasya Belmebük Köyünde Vali Mustafa Masatlı 'nın katılımıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde,İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen 'in, Hayat Boyu Öğrenme Birimi Şube Müdürü Hayriye Tüfekci'nin ,Şube Müdürü Bedir Arslan'nın,Şube Müdürü Murat Sapanca'nın,Amasya Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Özarslan'ın katılımlarıyla Köy Yaşam Merkezinde etkinlik düzenlendi.   Programda konuşmalarını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen: "Eğitimde fırsat eşitliği her bireyimizi benzer nitelikteki eğitime ulaştırmak ve onların kendi potansiyellerini geliştirmesine fırsat tanımaktır. Bunun için birçok çalışma yaptık.Bunlardan bir tanesi Köy Yaşam Merkezleri. Köy Yaşam Merkezleri'ndeki amacımız köylerimizde kullanılmayan okulları bir şekilde eğitim kurumu veya farklı ihtiyaçlara karşılık aktif olarak kullanabilmektir bu sayede köylerimizdeki vatandaşlarımıza daha fazla ulaşacağız.   Amasya'mızda 26 köyümüzde Köy Yaşam Merkezimizi açtık. 380 kursiyerimizle bu merkezlerde faaliyet gösterilmektedir. Bakanlığımızın 2022 yılında en önemli hedefi her ay 1 milyon vatandaşımıza ulaşmaktı . 10 ayda 10 milyon kişiye ulaştık ve 12 milyona koşmaktayız. Amasya Halk Eğitimi Merkezleri olarak 01.01.2022 tarihinden itibaren toplamda 2280 kursumuzla 56.407 vatandaşımıza ulaştık. Türkiye ortalaması %12 iken biz %17 ile kendi rekorumuzu kırdık.   E-yaygın sistemimizde 74 alanda toplam 3.8708 modelimiz mevcuttur. Hobi ve meslek edindirme anlamında vatandaşlarımıza bütün kurslarımız ücretsiz olarak sunulmaktadır.Hayat Boyu Ailesi olarak bizler her zaman, her yerde ,herkes için eğitim vermeye hazırız.'' dedi.   Vali Mustafa Masatlı ,konuşmasında ,Köy Yaşam Merkezlerinin köylerin kalbi olmaya devam ettiğini programdan ve köy halkının misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   Programda köy halkı ve öğrencilerle bir araya gelerek sohbetler gerçekleştiren Vali öğrencilere çeşitli hediye takdimlerinde bulundu.  Haber : Betül Yılmaz
7'den 77'ye Eğitim Köy Yaşam Merkezlerinde Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı 'nın kullanılmayan köy okulu binalarını '' Köy Yaşam Merkezleri  ''Haline Dönüştürme Projesiyle binalar ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanlarda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmeye devam ediliyor.

 

Proje kapsamında Amasya Belmebük Köyünde Vali Mustafa Masatlı 'nın katılımıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde,İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen 'in, Hayat Boyu Öğrenme Birimi Şube Müdürü Hayriye Tüfekci'nin ,Şube Müdürü Bedir Arslan'nın,Şube Müdürü Murat Sapanca'nın, Amasya Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Özarslan'ın katılımlarıyla Köy Yaşam Merkezinde etkinlik düzenlendi.

 

Programda konuşmalarını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen: "Eğitimde fırsat eşitliği her bireyimizi benzer nitelikteki eğitime ulaştırmak ve onların kendi potansiyellerini geliştirmesine fırsat tanımaktır. Bunun için birçok çalışma yaptık.Bunlardan bir tanesi Köy Yaşam Merkezleri. Köy Yaşam Merkezleri'ndeki amacımız köylerimizde kullanılmayan okulları bir şekilde eğitim kurumu veya farklı ihtiyaçlara karşılık aktif olarak kullanabilmektir bu sayede köylerimizdeki vatandaşlarımıza daha fazla ulaşacağız.

 

Amasya'mızda 26 köyümüzde Köy Yaşam Merkezimizi açtık. 380 kursiyerimizle bu merkezlerde faaliyet gösterilmektedir. Bakanlığımızın 2022 yılında en önemli hedefi her ay 1 milyon vatandaşımıza ulaşmaktı . 10 ayda 10 milyon kişiye ulaştık ve 12 milyona koşmaktayız. Amasya Halk Eğitimi Merkezleri olarak 01.01.2022 tarihinden itibaren toplamda 2280 kursumuzla 56.407 vatandaşımıza ulaştık. Türkiye ortalaması %12 iken biz %17 ile kendi rekorumuzu kırdık.

 

E-yaygın sistemimizde 74 alanda toplam 3.8708 modelimiz mevcuttur. Hobi ve meslek edindirme anlamında vatandaşlarımıza bütün kurslarımız ücretsiz olarak sunulmaktadır.Hayat Boyu Ailesi olarak bizler her zaman, her yerde ,herkes için eğitim vermeye hazırız.'' dedi.

 

Vali Mustafa Masatlı ,konuşmasında ,Köy Yaşam Merkezlerinin köylerin kalbi olmaya devam ettiğini programdan ve köy halkının misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Programda köy halkı ve öğrencilerle bir araya gelerek sohbetler gerçekleştiren Vali öğrencilere çeşitli hediye takdimlerinde bulundu. 

Haber : Betül Yılmaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.