,, ,

75 Yaşındaki Hükümlünün Kalan Cezası Kaldırıldı

Gündem 06.09.2023 - 09:44, Güncelleme: 06.09.2023 - 09:44 2974+ kez okundu.
 

75 Yaşındaki Hükümlünün Kalan Cezası Kaldırıldı

Hayrettin Gül, Sivas Madımak Katliamı’nın faili ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir hükümlüdür. Cumhurbaşkanı kararıyla, sürekli hastalık sebebiyle cezası kaldırılmıştır
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan 75 yaşındaki hükümlü Hayrettin Gül'ün kalan cezasının "sürekli hastalık hali kapsamında bulunduğu" belirtilen Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda kaldırılmasına karar verildi. Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 2000 yılında Ankara 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından "Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak" suçundan idam cezasına çarptırılan, idam cezasının kaldırılmasının ardından son olarak cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen ve hakaret suçlarından da cezası bulunan Hayrettin Gül'ün kalan cezası, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulunun raporu sebebiyle kaldırıldı. Raporda, Gül'ün sürekli hastalık hali kapsamında bulunduğu belirtildi.
Hayrettin Gül, Sivas Madımak Katliamı’nın faili ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir hükümlüdür. Cumhurbaşkanı kararıyla, sürekli hastalık sebebiyle cezası kaldırılmıştır

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan 75 yaşındaki hükümlü Hayrettin Gül'ün kalan cezasının "sürekli hastalık hali kapsamında bulunduğu" belirtilen Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda kaldırılmasına karar verildi.

Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 2000 yılında Ankara 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından "Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak" suçundan idam cezasına çarptırılan, idam cezasının kaldırılmasının ardından son olarak cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen ve hakaret suçlarından da cezası bulunan Hayrettin Gül'ün kalan cezası, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulunun raporu sebebiyle kaldırıldı.

Raporda, Gül'ün sürekli hastalık hali kapsamında bulunduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.