,, ,

3.209 firari, Çember-11 operasyonuyla yakalandı

Asayiş 19.01.2024 - 10:10, Güncelleme: 19.01.2024 - 10:10 9061+ kez okundu.
 

3.209 firari, Çember-11 operasyonuyla yakalandı

ÇEMBER-11 operasyonlarıyla 3.209 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda gezmelerine izin vermeyeceklerini belirtti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , sosyal medya hesabından son 5 günde 81 ilde devam eden “ ÇEMBER-11 ” operasyonları hakkında bir güncelleme paylaştı. Bu operasyonlar, arama kaydı bulunan kişilere yönelikti ve bu süre zarfında 3.209 firari yakalandı. Bakan Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda gezmelerine izin vermeyeceklerini ve ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Yakalanan kişilerin ne kadar süredir arandığına dair ayrıntılar şöyle: 0-5 yıldır aranmakta olan 3.187 kişi, 5-10 yıldır aranmakta olan 14 kişi, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 kişi “ÇEMBER-11” operasyonlarıyla yakalandı. Yakalanan kişilerin hangi suçlardan arandığına dair ayrıntılar ise şöyle: Hırsızlık: 200 kişi, Dolandırıcılık: 163 kişi, Yağma: 105 kişi, Adam öldürme: 39 kişi, Cinsel suçlar: 39 kişi, Narkotik suçları: 567 kişi, Terör: 74 kişi, Kaçakçılık ve organize suçlar (KOM): 389 kişi. Bu suçlardan aranan ve yakalanan kişilerle birlikte toplamda 3.209 kişi “ÇEMBER-11” operasyonlarında yakalandı. Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 81 il genelinde gerçekleştirildi. Arama kaydı olan kişiler, yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanarak adalete teslim edildi. Operasyonları yöneten Valiler, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Sahil Güvenlik ve operasyonlara katılan Polisler ve Jandarmalar tebrik edildi. Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, arananları yakalayıp adalete bir bir teslim edeceklerini belirtti.
ÇEMBER-11 operasyonlarıyla 3.209 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda gezmelerine izin vermeyeceklerini belirtti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , sosyal medya hesabından son 5 günde 81 ilde devam eden “ ÇEMBER-11 ” operasyonları hakkında bir güncelleme paylaştı. Bu operasyonlar, arama kaydı bulunan kişilere yönelikti ve bu süre zarfında 3.209 firari yakalandı.

Bakan Yerlikaya, firari suçluların sokaklarda gezmelerine izin vermeyeceklerini ve ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Yakalanan kişilerin ne kadar süredir arandığına dair ayrıntılar şöyle:

  • 0-5 yıldır aranmakta olan 3.187 kişi,
  • 5-10 yıldır aranmakta olan 14 kişi,
  • 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 kişi “ÇEMBER-11” operasyonlarıyla yakalandı.

Yakalanan kişilerin hangi suçlardan arandığına dair ayrıntılar ise şöyle:

  • Hırsızlık: 200 kişi,
  • Dolandırıcılık: 163 kişi,
  • Yağma: 105 kişi,
  • Adam öldürme: 39 kişi,
  • Cinsel suçlar: 39 kişi,
  • Narkotik suçları: 567 kişi,
  • Terör: 74 kişi,
  • Kaçakçılık ve organize suçlar (KOM): 389 kişi.

Bu suçlardan aranan ve yakalanan kişilerle birlikte toplamda 3.209 kişi “ÇEMBER-11” operasyonlarında yakalandı.

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 81 il genelinde gerçekleştirildi. Arama kaydı olan kişiler, yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanarak adalete teslim edildi.

Operasyonları yöneten Valiler, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Sahil Güvenlik ve operasyonlara katılan Polisler ve Jandarmalar tebrik edildi. Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, arananları yakalayıp adalete bir bir teslim edeceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.