,, ,

31 Mart Yerel Seçimlerde Yeniden Seçim Yapılacak Yerler Belli Oldu!

Gündem 06.04.2024 - 11:45, Güncelleme: 06.04.2024 - 11:45 4123 kez okundu.
 

31 Mart Yerel Seçimlerde Yeniden Seçim Yapılacak Yerler Belli Oldu!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde 5 il/ilçede YSK seçimi iptal etti. Ardahan, Akpazar, Güzelyurt, Hilvan ve Pınarbaşı'nda 2 Haziran'da tekrar oy kullanılacak.
31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ' nin ardından bazı il ve ilçelerde sonuçlara itirazlar ve tekrar sayımlar yapıldı. YSK, 5 seçim çevresinde seçimin iptaline ve 2 Haziran'da yeniden sandığa gidilmesine karar verdi. Ardahan: CHP 'li mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 'in 5 bin 49 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar 'ın ise 4 bin 875 oy aldığı Ardahan'da, AK Parti'nin itirazı kabul edildi ve seçim yenilenecek. Akpazar: Tunceli 'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde de CHP'nin adayı Zeynel Yıldırım 'ın 471 oy, AK Parti'nin adayı Ali Aydın 'ın 467 oy ve DEM Parti adayı Orhan Çelebi 'nin 274 oy aldığı seçimlerde, AK Parti'nin itirazı kabul edildi ve seçim tekrarlanacak. Güzelyurt: Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre 549 oy alan İYİ Parti adayı Hazim Turan 'ın kazandığı seçimlerde, AK Parti'nin itirazı kabul edildi ve seçim yenilenecek. Hilvan: Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde DEM Parti adayı Serhan Paydaş 'ın 6 bin 960 oy, AK Parti adayı Aslan Ali Bayık 'ın ise 6 bin 439 oy aldığı seçimlerde, AK Parti'nin 15 sandığa itirazı üzerine seçim 2 Haziran'da yenilenecek. Pınarbaşı: Kayseri 'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin 5 bin 82 oy, MHP'nin ise 4 bin 758 oy aldığı seçimlerde, MHP 'nin itirazı üzerine seçim iptal edildi ve 2 Haziran'da yeniden sandığa gidilecek. Seçimlerin iptal edildiği bu 5 seçim çevresinde 2 Haziran'da yeniden oy kullanılacak.
31 Mart Yerel Seçimleri'nde 5 il/ilçede YSK seçimi iptal etti. Ardahan, Akpazar, Güzelyurt, Hilvan ve Pınarbaşı'nda 2 Haziran'da tekrar oy kullanılacak.

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ' nin ardından bazı il ve ilçelerde sonuçlara itirazlar ve tekrar sayımlar yapıldı. YSK, 5 seçim çevresinde seçimin iptaline ve 2 Haziran'da yeniden sandığa gidilmesine karar verdi.

Ardahan: CHP 'li mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 'in 5 bin 49 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar 'ın ise 4 bin 875 oy aldığı Ardahan'da, AK Parti'nin itirazı kabul edildi ve seçim yenilenecek.

Akpazar: Tunceli 'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde de CHP'nin adayı Zeynel Yıldırım 'ın 471 oy, AK Parti'nin adayı Ali Aydın 'ın 467 oy ve DEM Parti adayı Orhan Çelebi 'nin 274 oy aldığı seçimlerde, AK Parti'nin itirazı kabul edildi ve seçim tekrarlanacak.

Güzelyurt: Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre 549 oy alan İYİ Parti adayı Hazim Turan 'ın kazandığı seçimlerde, AK Parti'nin itirazı kabul edildi ve seçim yenilenecek.

Hilvan: Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde DEM Parti adayı Serhan Paydaş 'ın 6 bin 960 oy, AK Parti adayı Aslan Ali Bayık 'ın ise 6 bin 439 oy aldığı seçimlerde, AK Parti'nin 15 sandığa itirazı üzerine seçim 2 Haziran'da yenilenecek.

Pınarbaşı: Kayseri 'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin 5 bin 82 oy, MHP'nin ise 4 bin 758 oy aldığı seçimlerde, MHP 'nin itirazı üzerine seçim iptal edildi ve 2 Haziran'da yeniden sandığa gidilecek.

Seçimlerin iptal edildiği bu 5 seçim çevresinde 2 Haziran'da yeniden oy kullanılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.