,, ,

29 Ekim Kadınları Derneği: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ilk adımı atıyoruz

Gündem 28.10.2023 - 09:26, Güncelleme: 28.10.2023 - 09:26 2936+ kez okundu.
 

29 Ekim Kadınları Derneği: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ilk adımı atıyoruz

29 Ekim Kadınları Derneği, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attıklarını belirtti.
29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan , Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, cumhuriyetin ikinci yüzyılına ilk adımı attıklarını söyledi. Sarıhan, cumhuriyetin, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin bir ödülü olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, art arda yaşama geçirilen devrim yasaları ile sağlam bir temele oturtulmaya çalışıldı. Halkın emeğinin gücü ile kazanılmış olan güzelim vatan toprakları üzerinde yurttaşlık hukukunun ve tam eşitliğin gönenci içinde yaşanacağı bir geleceğin inşası hedeflendi." dedi. Sarıhan, cumhuriyetin kazanımlarının ne yazık ki 1945'lerden başlayarak durmaksızın geriye çekildiğini belirterek, "Kazanımlara sahip çıkmak ve onları daha da ileri taşımak isteyenler sayısız engellerle karşılaştı. Son yıllarda sistemli bir biçimde ulusal bayramlarımızın sevincini yaşamamıza izin verilmek istenmiyor." ifadelerini kullandı. Sarıhan, ulusal bayramların bir ülke halkının kendi geçmişinden öğrendiği ve onurlandığı günler olduğunu belirterek, "En zor koşullarda dahi başını dik tutmanın olanaklı olduğunu anımsama, umudu tazeleme ve kararlılıkla yola devam etme günleridir." dedi. Devrimin önderlerinden ve dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya 'nın sözlerini hatırlatan Sarıhan, "Devrim yapıldığı zaman, onun gösterdiği zorunluluklar izlenmezse, o devrim geri kalır. Hatta geriye döner. Devrim geriye döndüğü zaman toplumun nasıl bir sonuçla karşılaşacağını tahmin etmek kolaydır. İmparatorluğun, kendi eliyle bu millete hazırladığı sonu tekrar hazırlamak demektir." ifadelerini kullandı. Sarıhan, 29 Ekim Kadınları olarak Şükrü Kaya'nın bu sözlerini rehber edindiklerini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün "En Büyük Bayramımız" olarak nitelediği Cumhuriyet Bayramını sevinçle kutluyoruz. Biliyoruz ki; cumhuriyetin harcında eşit emeği olan Halide Edip , Nezihe Muhittin, Şerife Bacı, Gördesli Makbule, Kılavuz Hatice ve onların ardıllarından olan Bahriye Üçokların anıları bize daima yol gösterecek." dedi.
29 Ekim Kadınları Derneği, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attıklarını belirtti.

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan , Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, cumhuriyetin ikinci yüzyılına ilk adımı attıklarını söyledi.

Sarıhan, cumhuriyetin, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin bir ödülü olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, art arda yaşama geçirilen devrim yasaları ile sağlam bir temele oturtulmaya çalışıldı. Halkın emeğinin gücü ile kazanılmış olan güzelim vatan toprakları üzerinde yurttaşlık hukukunun ve tam eşitliğin gönenci içinde yaşanacağı bir geleceğin inşası hedeflendi." dedi.

Sarıhan, cumhuriyetin kazanımlarının ne yazık ki 1945'lerden başlayarak durmaksızın geriye çekildiğini belirterek, "Kazanımlara sahip çıkmak ve onları daha da ileri taşımak isteyenler sayısız engellerle karşılaştı. Son yıllarda sistemli bir biçimde ulusal bayramlarımızın sevincini yaşamamıza izin verilmek istenmiyor." ifadelerini kullandı.

Sarıhan, ulusal bayramların bir ülke halkının kendi geçmişinden öğrendiği ve onurlandığı günler olduğunu belirterek, "En zor koşullarda dahi başını dik tutmanın olanaklı olduğunu anımsama, umudu tazeleme ve kararlılıkla yola devam etme günleridir." dedi.

Devrimin önderlerinden ve dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya 'nın sözlerini hatırlatan Sarıhan, "Devrim yapıldığı zaman, onun gösterdiği zorunluluklar izlenmezse, o devrim geri kalır. Hatta geriye döner. Devrim geriye döndüğü zaman toplumun nasıl bir sonuçla karşılaşacağını tahmin etmek kolaydır. İmparatorluğun, kendi eliyle bu millete hazırladığı sonu tekrar hazırlamak demektir." ifadelerini kullandı.

Sarıhan, 29 Ekim Kadınları olarak Şükrü Kaya'nın bu sözlerini rehber edindiklerini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün "En Büyük Bayramımız" olarak nitelediği Cumhuriyet Bayramını sevinçle kutluyoruz. Biliyoruz ki; cumhuriyetin harcında eşit emeği olan Halide Edip , Nezihe Muhittin, Şerife Bacı, Gördesli Makbule, Kılavuz Hatice ve onların ardıllarından olan Bahriye Üçokların anıları bize daima yol gösterecek." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.