,, ,

20.Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde Don Kişot balesi sahnelenecek

Kültür-Sanat 15.08.2023 - 08:43, Güncelleme: 15.08.2023 - 08:43 38852+ kez okundu.
 

20.Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde Don Kişot balesi sahnelenecek

Bodrum Kalesinde 16-17 Ağustos’ta Don Kişot balesi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği eser, şövalye maceralarını anlatıyor. Biletler www.dobgm.gov.tr’de.
Uluslararası Bodrum Bale Festivali 'nde Don Kişot balesi sahnelenecek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 5-7 Ağustos tarihlerinde Bodrum Kalesinde düzenlenen 20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin son iki temsilinde " Don Kişot " balesi olacak. Miguel de Cervantes'in aynı adlı romanından hareketle koreografisini Marius Petipa'nın üstlendiği, Ayşem Sunal Savaşkurt'un düzenleyip sahneye koyduğu eserin müzikleri Ludwig Minkus 'a ait. Eser Orta Çağ şövalye hikayelerine saplantı derecesinde meraklı olan Don Kişot'un, gezgin bir şövalye olmaya karar vererek, yaveri Sancho Panza ile yola çıkmasıyla başlıyor. Don Kişot'un aşkını kazanmayı hayal ettiği Dulcinea ile yaptığı yolculuklar ve başından geçenler sahneye yansıtılıyor. Eserin dekor tasarımı İsmail Dede 'ye, kostüm tasarımı Gizem Beti l'e, ışık tasarımı Önder Arık 'a ait. Festivalde yer alan etkinlikler Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde saat 21.30'da başlar. Sanatseverler etkinlik biletlerini, Bodrum Kalesi, OASİS AVM ve Midtown AVM gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com bilet satış sitesi üzerinden temin edebilirler.
Bodrum Kalesinde 16-17 Ağustos’ta Don Kişot balesi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği eser, şövalye maceralarını anlatıyor. Biletler www.dobgm.gov.tr’de.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali 'nde Don Kişot balesi sahnelenecek

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 5-7 Ağustos tarihlerinde Bodrum Kalesinde düzenlenen 20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin son iki temsilinde " Don Kişot " balesi olacak.

Miguel de Cervantes'in aynı adlı romanından hareketle koreografisini Marius Petipa'nın üstlendiği, Ayşem Sunal Savaşkurt'un düzenleyip sahneye koyduğu eserin müzikleri Ludwig Minkus 'a ait.

Eser Orta Çağ şövalye hikayelerine saplantı derecesinde meraklı olan Don Kişot'un, gezgin bir şövalye olmaya karar vererek, yaveri Sancho Panza ile yola çıkmasıyla başlıyor. Don Kişot'un aşkını kazanmayı hayal ettiği Dulcinea ile yaptığı yolculuklar ve başından geçenler sahneye yansıtılıyor.

Eserin dekor tasarımı İsmail Dede 'ye, kostüm tasarımı Gizem Beti l'e, ışık tasarımı Önder Arık 'a ait.

Festivalde yer alan etkinlikler Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde saat 21.30'da başlar.

Sanatseverler etkinlik biletlerini, Bodrum Kalesi, OASİS AVM ve Midtown AVM gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com bilet satış sitesi üzerinden temin edebilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.