,, ,

1. Sınıf Eş Anlamlı Kelimeler Tablosu

Eğitim 15.05.2024 - 14:36, Güncelleme: 15.05.2024 - 14:36 14356+ kez okundu.
 

1. Sınıf Eş Anlamlı Kelimeler Tablosu

Eş anlamlı kelimeler, dil becerilerini ve kelime hazinesini geliştirir. 1. sınıf öğrencileri için bu kelimelerin öğrenilmesi önemlidir
Eğitimde önemli bir yere sahip olan eş anlamlı kelimeler ( anlamdaş kelimeler ), farklı yazılışlara sahip olup aynı anlamı taşıyan kelimelerdir. 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan bu tablo, kelime hazinelerini geliştirmelerine ve dil becerilerini pekiştirmelerine yardımcı olacaktır. Tablo: Kelime Eş Anlamlısı Örnek Cümle Gitmek Yola çıkmak Okuldan eve gitmek için otobüse bindim. Gelmek Ulaşmak Arkadaşım ziyarete gelmek için yola çıktı. Büyük Kocaman Bu oyuncak ev çok büyük! Küçük Minik Bu kitap çok küçük. Uzun Boylu boslu Bu bina çok uzun. Kısa Cüce Bu kalem çok kısa. Güzel Şirin Bu bebek çok güzel. Çirkin Hoşnutsuz Bu resim çok çirkin. Acı Tatlı Bu limonata çok acı. Tatlı Lezzetli Bu pasta çok tatlı. Sıcak Yakıcı Hava çok sıcak. Soğuk Buz gibi Bu su çok soğuk. Işık Parlaklık Güneş ışığı çok parlak. Karanlık Loş Bu oda çok karanlık. Yüksek Yukarıda Bu dağ çok yüksek. Düşük Aşağıda Bu bina çok düşük. Hızlı Tez Bu araba çok hızlı. Yavaş Sakin Bu kaplumbağa çok yavaş.   Notlar: Bu tabloda yer alan kelimeler 1. sınıf müfredatına uygun olarak seçilmiştir. Eş anlamlı kelimelerin farklı anlamlar da taşıyabileceği unutulmamalıdır. Öğretmenler ve veliler tabloda yer alan kelimeleri örnek cümleler ile pekiştirerek öğrencilerin kelimeleri daha iyi anlamalarını sağlayabilirler. Eş anlamlı kelimeler öğrenmenin birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazıları şunlardır: Kelime hazinesini geliştirir. Dil becerilerini pekiştirir. Daha açık ve anlaşılır bir şekilde iletişim kurulmasını sağlar. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eder. Okuduğunu daha iyi anlamayı sağlar. Bu nedenle, 1. sınıfta eş anlamlı kelimeler konusuna üzerinde durulması ve öğrencilerin bu kelimeleri öğrenmeleri için çeşitli etkinlikler yapılması önemlidir.
Eş anlamlı kelimeler, dil becerilerini ve kelime hazinesini geliştirir. 1. sınıf öğrencileri için bu kelimelerin öğrenilmesi önemlidir

Eğitimde önemli bir yere sahip olan eş anlamlı kelimeler ( anlamdaş kelimeler ), farklı yazılışlara sahip olup aynı anlamı taşıyan kelimelerdir. 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan bu tablo, kelime hazinelerini geliştirmelerine ve dil becerilerini pekiştirmelerine yardımcı olacaktır.

Tablo:

Kelime Eş Anlamlısı Örnek Cümle
Gitmek Yola çıkmak Okuldan eve gitmek için otobüse bindim.
Gelmek Ulaşmak Arkadaşım ziyarete gelmek için yola çıktı.
Büyük Kocaman Bu oyuncak ev çok büyük!
Küçük Minik Bu kitap çok küçük.
Uzun Boylu boslu Bu bina çok uzun.
Kısa Cüce Bu kalem çok kısa.
Güzel Şirin Bu bebek çok güzel.
Çirkin Hoşnutsuz Bu resim çok çirkin.
Acı Tatlı Bu limonata çok acı.
Tatlı Lezzetli Bu pasta çok tatlı.
Sıcak Yakıcı Hava çok sıcak.
Soğuk Buz gibi Bu su çok soğuk.
Işık Parlaklık Güneş ışığı çok parlak.
Karanlık Loş Bu oda çok karanlık.
Yüksek Yukarıda Bu dağ çok yüksek.
Düşük Aşağıda Bu bina çok düşük.
Hızlı Tez Bu araba çok hızlı.
Yavaş Sakin Bu kaplumbağa çok yavaş.
 

Notlar:

  • Bu tabloda yer alan kelimeler 1. sınıf müfredatına uygun olarak seçilmiştir.
  • Eş anlamlı kelimelerin farklı anlamlar da taşıyabileceği unutulmamalıdır.
  • Öğretmenler ve veliler tabloda yer alan kelimeleri örnek cümleler ile pekiştirerek öğrencilerin kelimeleri daha iyi anlamalarını sağlayabilirler.

Eş anlamlı kelimeler öğrenmenin birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

  • Kelime hazinesini geliştirir.
  • Dil becerilerini pekiştirir.
  • Daha açık ve anlaşılır bir şekilde iletişim kurulmasını sağlar.
  • Yaratıcı düşünmeyi teşvik eder.
  • Okuduğunu daha iyi anlamayı sağlar.

Bu nedenle, 1. sınıfta eş anlamlı kelimeler konusuna üzerinde durulması ve öğrencilerin bu kelimeleri öğrenmeleri için çeşitli etkinlikler yapılması önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.