,, ,
Güneş Altuner
Köşe Yazarı
Güneş Altuner
 

Mazlumun attığı ok, mazlumu vurmaz

Çevremdeki pek çok insan hayalperest olduğumu söyler veya düşünür, bense bu durumdan oldukça memnunum. Çünkü Hayal kurmayan hiçkimsenin idealleri ve umutları olabileceğine inanmıyorum. İmkânsızı başarmak her zaman zaman almaz, yeter ki inancınızı kaybetmeyin ve bir gün mutlaka anlayacaksınız ki olması gereken ve ihtimaller dahilindeki inandığınız herşey mutlak suretle bir şekilde olacaktır. Bunun için kimin ne dediğine değil, sizin neler yapabileceğinize odaklanın. Size çok çetin gelen imtihanlar, isteyip ve inandığınız hayallerinizin bedeli olacaktır. Bu bedel için neleri göze alabiliyorsanız o kadar kahraman veya hain olursunuz. Eğer bir seçim söz konusu ise niyetinize göre ameliniz kaderiniz de şekillenir. Tam da bu sebeple iyi niyet güzel akibeti doğurur, kötü niyet ise hüsranı... Devlet kademelerindeki ve hayattaki başarı da başarısızlık da evvela kendini yani niyetini, vicdanını, adaletini, bilgeliğini, cesaretini ne derece hangi yolda nasıl kullanacağını bilmekten geçer... Hayır yolunda olup, güzel amellere niyet edip yol alanlara selâm olsun... Allah dosdoğru yoldan ayırmadan, ayakları sabit kılsın, eğri görünenleri doğru yola sevk etsin... Bizleri de nefsimizle muhasebede, nefsimizi haklı çıkarmasın... (Amin) Kısacası: Mazlumun attığı ok, mazlumu vurmaz... Zâlimin ki de döner dolaşır kendini vurur!!!
Ekleme Tarihi: 07 Ocak 2023 - Cumartesi

Mazlumun attığı ok, mazlumu vurmaz

Çevremdeki pek çok insan hayalperest olduğumu söyler veya düşünür, bense bu durumdan oldukça memnunum. Çünkü Hayal kurmayan hiçkimsenin idealleri ve umutları olabileceğine inanmıyorum.
İmkânsızı başarmak her zaman zaman almaz, yeter ki inancınızı kaybetmeyin ve bir gün mutlaka anlayacaksınız ki olması gereken ve ihtimaller dahilindeki inandığınız herşey mutlak suretle bir şekilde olacaktır. Bunun için kimin ne dediğine değil, sizin neler yapabileceğinize odaklanın.
Size çok çetin gelen imtihanlar, isteyip ve inandığınız hayallerinizin bedeli olacaktır.
Bu bedel için neleri göze alabiliyorsanız o kadar kahraman veya hain olursunuz.
Eğer bir seçim söz konusu ise niyetinize göre ameliniz kaderiniz de şekillenir. Tam da bu sebeple iyi niyet güzel akibeti doğurur, kötü niyet ise hüsranı...
Devlet kademelerindeki ve hayattaki başarı da başarısızlık da evvela kendini yani niyetini, vicdanını, adaletini, bilgeliğini, cesaretini ne derece hangi yolda nasıl kullanacağını bilmekten geçer...
Hayır yolunda olup, güzel amellere niyet edip yol alanlara selâm olsun... Allah dosdoğru yoldan ayırmadan, ayakları sabit kılsın, eğri görünenleri doğru yola sevk etsin... Bizleri de nefsimizle muhasebede, nefsimizi haklı çıkarmasın... (Amin)
Kısacası:
Mazlumun attığı ok, mazlumu vurmaz... Zâlimin ki de döner dolaşır kendini vurur!!!
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.