,, ,
Güneş Altuner
Köşe Yazarı
Güneş Altuner
 

Köylü Milletin Efendisidir!

  Ne yazık ki üretemeyen, tüm engellere rağmen üretse bile emeğinin karşılığını alamayan emektar Çiftçilerimizin, bugün Çiftçiler günü!  Çocukken bir şarkı söylerdik hatırlar mısınız bilmem; Tohumlar Fidana…, Fidanlar Ağaca…, Ağaçlar Ormana dönmeli Yurdumda diye… Korumamız gereken Tohumlar yok edilmeye çalışılıyor, Ağaçlar ve Ormanlar yok yere katlediliyorken. Küresel güçler emeline ulaşıyor Yurdumda diye devam ediyor bugünlerde.  Efendim ÜRETEMİYORUZ, alınan politik kararlar nedeniyle. Bu kararları alanların kim ve kime hizmet ettikleri aldıkları kararlardan mütevelli ortada, uğruna neler feda edildi kim bilir? Ama biz hala seyirci kalıyoruz gencecik fidanlarımızı bu topraklar uğruna şehit verirken Köylünün Efendisi olduğu topraklarımızın verimsizleşmesine kuraklaşmasına seyirci kalıyoruz. Evet bugün emektar Çiftçilerimizin Günü ve bugün ile hatırlanmalı ki; Pancarlar, Fındıklar vb. ürünler kotalı, tohumlar ise yerli değil yabancı, söyleyin hadi bu tablo de kimin eseri, kimler hangi amaçlar uğruna bu çabaların içerisinde? Diğer günlerde de geçmişten günümüze neleri üretmekten vazgeçirilmişiz bunları hatırlayın. Hatırlayın emek veren güzel insanlara ve emeklerine neler olduğunu. Hatırlayın ki; Hep birlikte Tarımdan, Sanayiye, Eğitime her taraftan kuşatılan sinsi emellere karşı, savaşan güçlü bir nesli yetiştirebilelim. Güneş Altuner
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2022 - Cumartesi

Köylü Milletin Efendisidir!

 

Ne yazık ki üretemeyen, tüm engellere rağmen üretse bile emeğinin karşılığını alamayan emektar Çiftçilerimizin, bugün Çiftçiler günü! 
Çocukken bir şarkı söylerdik hatırlar mısınız bilmem; Tohumlar Fidana…, Fidanlar Ağaca…, Ağaçlar Ormana dönmeli Yurdumda diye…

Korumamız gereken Tohumlar yok edilmeye çalışılıyor, Ağaçlar ve Ormanlar yok yere katlediliyorken. Küresel güçler emeline ulaşıyor Yurdumda diye devam ediyor bugünlerde. 
Efendim ÜRETEMİYORUZ, alınan politik kararlar nedeniyle. Bu kararları alanların kim ve kime hizmet ettikleri aldıkları kararlardan mütevelli ortada, uğruna neler feda edildi kim bilir?

Ama biz hala seyirci kalıyoruz gencecik fidanlarımızı bu topraklar uğruna şehit verirken Köylünün Efendisi olduğu topraklarımızın verimsizleşmesine kuraklaşmasına seyirci kalıyoruz.


Evet bugün emektar Çiftçilerimizin Günü ve bugün ile hatırlanmalı ki; Pancarlar, Fındıklar vb. ürünler kotalı, tohumlar ise yerli değil yabancı, söyleyin hadi bu tablo de kimin eseri, kimler hangi amaçlar uğruna bu çabaların içerisinde?


Diğer günlerde de geçmişten günümüze neleri üretmekten vazgeçirilmişiz bunları hatırlayın. Hatırlayın emek veren güzel insanlara ve emeklerine neler olduğunu.

Hatırlayın ki; Hep birlikte Tarımdan, Sanayiye, Eğitime her taraftan kuşatılan sinsi emellere karşı, savaşan güçlü bir nesli yetiştirebilelim.


Güneş Altuner

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.