,, ,
Güneş Altuner
Köşe Yazarı
Güneş Altuner
 

"İnançlarının gereğini gösterişsiz, sessiz sedasız yaşayanlara selam olsun..."

İslâm tarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Efendimizʼin aziz torunu Hazret-i Hüseyin Efendimizʼin hunharca katledildiği günlerdeyiz. Yani İslâmʼın bağrına hançer saplandığı günler... Yine o menfur cinayete, hangi müslüman duysa, işitse, ne kadar bir hüzün veren bir hâdisedir. Demek ki insan ne kadar bir cânî oluyor. Ki bu, Efendimiz’in yavrusu, torunu. Yine, bu, bilhassa bu hâdiseden bir ibret alıp ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğini zedeleyecek tarzda kuru çekişmelere girmek, en başta o azîz şehidlerin mübârek rûhlarını incitecek hareketlerdendir. Dolayısıyla mü’minler bir kardeş gününü yaşayacak ve kardeşliği yaşayacaklar. Birbirini tesellî edecekler. Birbirine zimmetli olduğunun idrâki içinde olacaklar. Bizler biliyoruz ki ehli beyt sevgisi imandandır.  Ehli beyti seven, Hak aşıkları en kuvvetli Hz.Ali taraftarı, muhabbetlerin zirvesini Hakikatte hissedip yaşayanlardır. Alevilik ve bir inanç kültürüdür, hakikatte bir duruş, zulme karşı bir haykırıştır. BİZLER ZULME KARŞI ONURLU BİR DİK DURUŞUN EMSALİ HAK AŞIĞI MUHAMMEDİLERİN SEVGİLİSİ HZ.ALİ'DENİZ... ALİ GİBİ OLMAK ZULME DUR DİYEBİLECEK KADAR CESUR, İMANI İLE HZ.MUHAMMED SALLALAHUALEYHİVESSELLEM'E SADIK, MERHAMETİ, İLMİ VE SEVGİSİ İLE BİRİZ!!! Allah samimi niyetle yol alanların yolunu açık, amellerini makbul eylesin... Muharrem Orucu’nun birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmesini, sağlık ve huzur dolu yarınlara vesile olmasını temenni ediyor,tutulan oruçların Hak katında kabul olmasını diliyoruz. Yezid zulmüne direnen Kerbela şehitleri; başta İmam Hüseyin olmak üzere yar ve yardımcımız olsun... Peygamber efendimiz; "Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim! Allah’ı seven Hüseyin’i sever! Hüseyin, torunlardan bir torundur.” Hakk'tan yana Hüseyin tarafı olanlara selam olsun. Muharrem ayımız mübarek olsun.  Rabbim! İlme âşık, Amele sadık, İhlasa daim eyle. Hâlis niyet, Sâfi kalp, Kâmil iman sahibi eyle! Kula kul değil Kendine abd eyle... Amin...
Ekleme Tarihi: 01 Ağustos 2022 - Pazartesi

"İnançlarının gereğini gösterişsiz, sessiz sedasız yaşayanlara selam olsun..."

İslâm tarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Efendimizʼin aziz torunu Hazret-i Hüseyin Efendimizʼin hunharca katledildiği günlerdeyiz. Yani İslâmʼın bağrına hançer saplandığı günler...

Yine o menfur cinayete, hangi müslüman duysa, işitse, ne kadar bir hüzün veren bir hâdisedir. Demek ki insan ne kadar bir cânî oluyor. Ki bu, Efendimiz’in yavrusu, torunu.

Yine, bu, bilhassa bu hâdiseden bir ibret alıp ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğini zedeleyecek tarzda kuru çekişmelere girmek, en başta o azîz şehidlerin mübârek rûhlarını incitecek hareketlerdendir.

Dolayısıyla mü’minler bir kardeş gününü yaşayacak ve kardeşliği yaşayacaklar. Birbirini tesellî edecekler. Birbirine zimmetli olduğunun idrâki içinde olacaklar.

Bizler biliyoruz ki ehli beyt sevgisi imandandır. 
Ehli beyti seven, Hak aşıkları en kuvvetli Hz.Ali taraftarı, muhabbetlerin zirvesini Hakikatte hissedip yaşayanlardır.

Alevilik ve bir inanç kültürüdür, hakikatte bir duruş, zulme karşı bir haykırıştır.

BİZLER ZULME KARŞI ONURLU BİR DİK DURUŞUN EMSALİ HAK AŞIĞI MUHAMMEDİLERİN SEVGİLİSİ HZ.ALİ'DENİZ...

ALİ GİBİ OLMAK ZULME DUR DİYEBİLECEK KADAR CESUR, İMANI İLE HZ.MUHAMMED SALLALAHUALEYHİVESSELLEM'E SADIK, MERHAMETİ, İLMİ VE SEVGİSİ İLE BİRİZ!!!

Allah samimi niyetle yol alanların yolunu açık, amellerini makbul eylesin...

Muharrem Orucu’nun birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmesini, sağlık ve huzur dolu yarınlara vesile olmasını temenni ediyor,tutulan oruçların Hak katında kabul olmasını diliyoruz.

Yezid zulmüne direnen Kerbela şehitleri; başta İmam Hüseyin olmak üzere yar ve yardımcımız olsun...

Peygamber efendimiz;
"Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim!
Allah’ı seven Hüseyin’i sever!
Hüseyin, torunlardan bir torundur.”

Hakk'tan yana Hüseyin tarafı olanlara selam olsun.
Muharrem ayımız mübarek olsun. 

Rabbim! İlme âşık,
Amele sadık,
İhlasa daim eyle.
Hâlis niyet,
Sâfi kalp,
Kâmil iman sahibi eyle! Kula kul değil
Kendine abd eyle... Amin...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.