,, ,
Devrim Alkaya
Köşe Yazarı
Devrim Alkaya
 

Herkes tatilde mi?

Tatil beldeleri doldu, instagram, facebook tatil fotografları ile dolu, herkes yollarda, herkes zengin, herkes çok iyi durumda diye düşünen pek çok insan var. Sosyal medyada, televizyonlarda  görünüş öyle olsa da kazın ayağı öyle değil.  Nüfusumuzu 80 milyon kabul edelim. Ekonomik açıdan nüfusu %20 lik dilimlere bölerek inceleyebiliriz.  80 milyon × % 20 =  16 milyon ekonomik açıdan çok iyi. Bu nüfus gelirin % 80 ini alır desem ne dersiniz bilmiyorum. Ikinci   %20 si 16 milyon ekonomik durumu iyi  düzeydedir.  Ilk % 40' lik dilim  32 milyon insanımız şu anki hareketliliği oluşturmaktadır.  Üçüncü %20 orta gelirli sayılabilir. Bayramda yazlığına,  köyüne giden, kurbanını alan grup bu gruptur.  Geri kalan % 40 ise dar gelirli ve fakirdir. Son %20 lik kesim muhtemelen asgari ücretin bile altında gelir elde etmektedir.   Ekonomik durumu iyi olan birinci ve ikinci % 20 lik dilimin oluşturduğu  32 milyonun hareketliligi, tatil beldelerinde otel otel gezide oluşu en 20 milyon dar gelirli vatandaşımızı su ara  gölgelemektedir. Yoksa herkes tatil beldelerinde, 5 yıldızlı otellerde falan değil. En az 45 milyon insan rızkının peşinde, ekmeğinin peşinde. Turizm, tarım, hizmet sektörü ve esnaflarımız şu an soluksuz çalışıyor.  Lütfen beşinci  %20 lik dilime giren 16 milyon insanımızı unutmayınız. Ekonomiyi, nüfusu, bayram tatili  hareketliliğini doğru okumak gerekir. Kurban bayramı ekonomik farklılıkları bir nebze azaltan, yardımlaşma ve paylaşma yönüyle  sosyal adaleti sağlamak için  bir firsattır.  Herkes az cok bayram tatilini yaptı. Ülkeyi  ayakta tutan çalışan herkese kolaylık diliyorum.  
Ekleme Tarihi: 18 Temmuz 2022 - Pazartesi

Herkes tatilde mi?

Tatil beldeleri doldu, instagram, facebook tatil fotografları ile dolu, herkes yollarda, herkes zengin, herkes çok iyi durumda diye düşünen pek çok insan var. Sosyal medyada, televizyonlarda  görünüş öyle olsa da kazın ayağı öyle değil. 

Nüfusumuzu 80 milyon kabul edelim. Ekonomik açıdan nüfusu %20 lik dilimlere bölerek inceleyebiliriz. 

80 milyon × % 20 =  16 milyon ekonomik açıdan çok iyi. Bu nüfus gelirin % 80 ini alır desem ne dersiniz bilmiyorum.

Ikinci   %20 si 16 milyon ekonomik durumu iyi  düzeydedir. 

Ilk % 40' lik dilim  32 milyon insanımız şu anki hareketliliği oluşturmaktadır. 

Üçüncü %20 orta gelirli sayılabilir. Bayramda yazlığına,  köyüne giden, kurbanını alan grup bu gruptur. 

Geri kalan % 40 ise dar gelirli ve fakirdir. Son %20 lik kesim muhtemelen asgari ücretin bile altında gelir elde etmektedir.  

Ekonomik durumu iyi olan birinci ve ikinci % 20 lik dilimin oluşturduğu  32 milyonun hareketliligi, tatil beldelerinde otel otel gezide oluşu en 20 milyon dar gelirli vatandaşımızı su ara  gölgelemektedir. Yoksa herkes tatil beldelerinde, 5 yıldızlı otellerde falan değil. En az 45 milyon insan rızkının peşinde, ekmeğinin peşinde. Turizm, tarım, hizmet sektörü ve esnaflarımız şu an soluksuz çalışıyor. 

Lütfen beşinci  %20 lik dilime giren 16 milyon insanımızı unutmayınız. Ekonomiyi, nüfusu, bayram tatili  hareketliliğini doğru okumak gerekir. Kurban bayramı ekonomik farklılıkları bir nebze azaltan, yardımlaşma ve paylaşma yönüyle  sosyal adaleti sağlamak için  bir firsattır. 

Herkes az cok bayram tatilini yaptı. Ülkeyi  ayakta tutan çalışan herkese kolaylık diliyorum.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.