,, ,
Devrim Alkaya
Köşe Yazarı
Devrim Alkaya
 

Eğitim Ömür Boyu

Egitim ailede başlar.  Okulla devam eder. Ancak çevre, basın yayın, TV ve internet aile ve okulun  önüne geçti.   Ailelerin iş kaygısı, zamansızlık veya ilgisizliği ile çocukların televizyon başında ve   internette vakit geçirdiği  süre giderek artınca sıcak  aile ortamının etkinliği giderek azalıyor.  Okullarda kalabalık sınıflar, öğrenciler arasındaki belirgin farklar, öğrencilerin motivasyon kaybı gibi nedenlerle okul eğitiminin de istenen sonuçlara ulaşamadığını gösteriyor. Ailelerin bilinçlendirilmesi hem de  okul etkinliğinin  arttırılması için çareler düşünmek gerek.  Eğitimini tamamlamayanlar için dışarıdan okunabilen devam gerektirmeyen Açıköğretim liseleri, Açıköğretim Fakültelerinden mutlaka faydalanılmalıdır. Fakülte eğitiminizi tamamlamış  iseniz sınavsız  ikinci üniversite imkanları da değerlendirilebilir.  Ancak eğitimi aile ve okulla sınırlandırmamak gerekir. Sosyal yönden eğitim ömür boyu sürmelidir.  Sinema, tiyatro, sosyal etkinlikler, spor, geziler, sanat uğraşıları,  sergiler, konserler, sivil toplum kuruluşlarında yer almak  eğitimin bir parçasıdır. Sosyal hayatı bırakan eğitimi de bırakmış olur.  Sosyal açıdan gelişmek için tiyatro, halk oyunları,  müzik,  resim,  el sanatları kurslarına katılmak yeni insanlar ile tanışmak insanın dünyasını geliştirecektir.  Hobi kursları yanında sivil toplum kuruluşları da  kişisel gelişim konusunda  günümüz toplumunun en önemli ayağını oluşturmaktadır.  Ülkemizde çok sayıda  gezi, kültür,  fotoğrafçılık, doğa sporları, taraftar, hemşehri,  mesleki dernekler bulunmaktadır. Dernekler düzenledikleri etkinlikler ile  üyelerine güzel bir sosyal hayat sunmaktadır.   Kişisel, sosyal ve mesleki gelişim için  ilginizi çekecek bir derneğe mutlaka üye olmalısınız.   Hobi kursları, sivil toplum kuruluşları ve iyi dostlar öğrenmenin ve öğretmenin heyecanını yaşamanızı ve hayatınızın renklenmesini sağlayacaktır.   Eğitim ömür boyu. 
Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2022 - Pazar

Eğitim Ömür Boyu

Egitim ailede başlar.  Okulla devam eder. Ancak çevre, basın yayın, TV ve internet aile ve okulun  önüne geçti.  

Ailelerin iş kaygısı, zamansızlık veya ilgisizliği ile çocukların televizyon başında ve   internette vakit geçirdiği  süre giderek artınca sıcak  aile ortamının etkinliği giderek azalıyor.  Okullarda kalabalık sınıflar, öğrenciler arasındaki belirgin farklar, öğrencilerin motivasyon kaybı gibi nedenlerle okul eğitiminin de istenen sonuçlara ulaşamadığını gösteriyor. Ailelerin bilinçlendirilmesi hem de  okul etkinliğinin  arttırılması için çareler düşünmek gerek. 

Eğitimini tamamlamayanlar için dışarıdan okunabilen devam gerektirmeyen Açıköğretim liseleri, Açıköğretim Fakültelerinden mutlaka faydalanılmalıdır. Fakülte eğitiminizi tamamlamış  iseniz sınavsız  ikinci üniversite imkanları da değerlendirilebilir. 

Ancak eğitimi aile ve okulla sınırlandırmamak gerekir. Sosyal yönden eğitim ömür boyu sürmelidir.  Sinema, tiyatro, sosyal etkinlikler, spor, geziler, sanat uğraşıları,  sergiler, konserler, sivil toplum kuruluşlarında yer almak  eğitimin bir parçasıdır. Sosyal hayatı bırakan eğitimi de bırakmış olur. 

Sosyal açıdan gelişmek için tiyatro, halk oyunları,  müzik,  resim,  el sanatları kurslarına katılmak yeni insanlar ile tanışmak insanın dünyasını geliştirecektir. 

Hobi kursları yanında sivil toplum kuruluşları da  kişisel gelişim konusunda  günümüz toplumunun en önemli ayağını oluşturmaktadır. 
Ülkemizde çok sayıda  gezi, kültür,  fotoğrafçılık, doğa sporları, taraftar, hemşehri,  mesleki dernekler bulunmaktadır. Dernekler düzenledikleri etkinlikler ile  üyelerine güzel bir sosyal hayat sunmaktadır.   Kişisel, sosyal ve mesleki gelişim için  ilginizi çekecek bir derneğe mutlaka üye olmalısınız.  

Hobi kursları, sivil toplum kuruluşları ve iyi dostlar öğrenmenin ve öğretmenin heyecanını yaşamanızı ve hayatınızın renklenmesini sağlayacaktır.  

Eğitim ömür boyu. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.