,, ,
Devrim Alkaya
Köşe Yazarı
Devrim Alkaya
 

Don ( Dona) Baba Etkinliği

2 Ekim pazar günü Acıpayam  ilçesi  Alaattin mahallesinde Dona baba yağmur duası  ve yemek hayrı yapıldı. Etkinliğe tüm  Alaattinliler ve  Alaatin Yardımlaşma Dernegi Başkanı  Hüseyin  Okcan, Garbikaraağaç  Yörük  Türkmen  Dernegi Başkanı Alim Kafes ev sahipliği yaptılar. Etkinliğe Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin  Erdem  Pamukkale Üniversitesi   öğretim  üyeleri Prof.Dr.Turgut Tok, Doç.Dr. Devrim Alkaya ve kalabalık  bir davetli grubu katıldı.  Alaattin halkı ve çevre mahallelerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte binlerce kişi bereketli bir yıl dileği ile dua etti  ve aynı  kazanda pişen yemekleri paylaştı. Yapılan  etkinlik tarihsel açıdan oldukca büyük onem taşıyor. Türk  boylarının bölgeye geldiği yıllardan bugüne  muhtemelen 800 yıldır devam eden etkinlik tarihsel köklerin unutulmamasını  sağlıyor.  Alaatin ve çevre köylerle   dayanışmayı arttırıyor. Benim etkinlikte gördüğüm yardım ve hayır düşüncesi  onlarca kazan kaynatıldı. Binlerce kişi  bu yemekleri  paylaştı. Dona babada bereket, bolluk, sağlık için  dualar edildi tarihe dikkat edilirse  ekimin başladığı bugünlerde hasat için bir şükür, gelecek tarım sezonu için yağmur ve bereket dileyerek dualar edildi. Yüzlerce yıldır devam ettiği içinde Alaattin halkı  kökleri ile bağ kurdu. Alaatine Denizli merkezden, çevre illerden araştırmacılar,  fotoğraf sanatçıları ilgi gösterdi. Kentimizin yetiştirdiği uluslararasi ödüllü fotograf sanatçısı  Mehmet Çakır, Gazi Mustafa Dağ, Oğuz Sönmez etkinliği fotoğraflayan kentin tanıdığı sanatcilardı. Alaattin halkının etkinliğe  gelen herkese hosgeldiniz demesi, konukseverlik göstermesi, gelen herkese  eşit bir şekilde yemek ikramı Anadolu insanının yüce gönlünü bir kez daha göstermiştir.    Etkinligi düzenleyen  Alaatin mahallemiz her  türlü tebriği hakediyor, emegi geçen herkese teşekkür ediyoruz.  Alaattin Yardimlasma Dernegi başkanı  Hüseyin  Okcan'dan öğrendiğime göre gelecek  mayıs  ayında benzer yemek hayrı ve yağmur duasinin Taşkın  dede türbesinde yapılacağı bilgisini de şimdiden vereyim.  Etkinlik için şimdiden planınızı yapın. Dona  baba etkinliğini youtube kanalımda  yaklaşık 40 dakikalık bir program olarak yayınladım. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiyi programda Alaatinliler ve Prof.Dr.Turgut Tok'dan dinleyebilirsiniz. Doç.Dr.Devrim Alkaya İnş. Yük.Müh. & Kamu Yöneticisi
Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2022 - Perşembe

Don ( Dona) Baba Etkinliği

2 Ekim pazar günü Acıpayam  ilçesi  Alaattin mahallesinde Dona baba yağmur duası  ve yemek hayrı yapıldı. Etkinliğe tüm  Alaattinliler ve  Alaatin Yardımlaşma Dernegi Başkanı  Hüseyin  Okcan, Garbikaraağaç  Yörük  Türkmen  Dernegi Başkanı Alim Kafes ev sahipliği yaptılar. Etkinliğe Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin  Erdem  Pamukkale Üniversitesi   öğretim  üyeleri Prof.Dr.Turgut Tok, Doç.Dr. Devrim Alkaya ve kalabalık  bir davetli grubu katıldı.  Alaattin halkı ve çevre mahallelerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte binlerce kişi bereketli bir yıl dileği ile dua etti  ve aynı  kazanda pişen yemekleri paylaştı. Yapılan  etkinlik tarihsel açıdan oldukca büyük onem taşıyor. Türk  boylarının bölgeye geldiği yıllardan bugüne  muhtemelen 800 yıldır devam eden etkinlik tarihsel köklerin unutulmamasını  sağlıyor.  Alaatin ve çevre köylerle   dayanışmayı arttırıyor.


Benim etkinlikte gördüğüm yardım ve hayır düşüncesi  onlarca kazan kaynatıldı. Binlerce kişi  bu yemekleri  paylaştı. Dona babada bereket, bolluk, sağlık için  dualar edildi tarihe dikkat edilirse  ekimin başladığı bugünlerde hasat için bir şükür, gelecek tarım sezonu için yağmur ve bereket dileyerek dualar edildi. Yüzlerce yıldır devam ettiği içinde Alaattin halkı  kökleri ile bağ kurdu.


Alaatine Denizli merkezden, çevre illerden araştırmacılar,  fotoğraf sanatçıları ilgi gösterdi. Kentimizin yetiştirdiği uluslararasi ödüllü fotograf sanatçısı  Mehmet Çakır, Gazi Mustafa Dağ, Oğuz Sönmez etkinliği fotoğraflayan kentin tanıdığı sanatcilardı. Alaattin halkının etkinliğe  gelen herkese hosgeldiniz demesi, konukseverlik göstermesi, gelen herkese  eşit bir şekilde yemek ikramı Anadolu insanının yüce gönlünü bir kez daha göstermiştir.  

 Etkinligi düzenleyen  Alaatin mahallemiz her  türlü tebriği hakediyor, emegi geçen herkese teşekkür ediyoruz. 


Alaattin Yardimlasma Dernegi başkanı  Hüseyin  Okcan'dan öğrendiğime göre gelecek  mayıs  ayında benzer yemek hayrı ve yağmur duasinin Taşkın  dede türbesinde yapılacağı bilgisini de şimdiden vereyim.  Etkinlik için şimdiden planınızı yapın. Dona  baba etkinliğini youtube kanalımda  yaklaşık 40 dakikalık bir program olarak yayınladım. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiyi programda Alaatinliler ve Prof.Dr.Turgut Tok'dan dinleyebilirsiniz.

Doç.Dr.Devrim Alkaya
İnş. Yük.Müh. & Kamu Yöneticisi

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.