,, ,
Devrim Alkaya
Köşe Yazarı
Devrim Alkaya
 

Çivril'in Zenginlikleri

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Üyesi gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK)’ın konuğu oldu. Denizli Gazeteciler  Cemiyeti üyelerine yönelik  gezi programı Çivril tren istasyonunda yapılan kahvaltının ardından başladı. Çivril  kadın kooperatifinin hazırladığı  kahvaltı eşsizdi. En önemlisi yerel manda kaymağını anmadan geçemeyecegim. Tren istasyonu binaları restore edilmiş.  Tren istasyonlarımız keşke yeniden çalışır hale gelse.  Kahvaltının ardından  yerel rehberimiz bizi  Bayat köyündeki iki asırlık Bayat camisine götürdü. Nakışlı, kalem işi camileri ile ünlü Denizli'miz icin güzel  bir örnek   Bayat camii.   Halkla kaynaşmak icin  Sungurlu köyünde mola veren gazeteciler, burada köylülerle beraber kahvede oturarak Çivril’e ilişkin sohbet etme imkanı bulduk.  Bizi bekleyen esas sürpriz Işıklı gölü idi.   Çivrilden Beydilli köyümüze  (mahallemize)  geçildi. 5’erli gruplar halinde sandallar ile göle açılmak mümkün.  Motorlu tahta kayıklar için  bir kooperatif kurulmuş.  Herkes sırasına ve kurallara riayet ediyor. Sandallar ile 45 dakika sürüyor.  Nilüferlerle kaplı adeta çiçek bahçesinde  geziyor hissi veren Beydilli (Işıklı)  Gölü’nü görüntüleme imkanı bulduk. Işıklı  gölünden eski adı Homa olan Gümüssu şelalesine geçtik.  Şelâle çevresi düzenlenmiş, görmeye değer ancak doğal görünümü biraz kaybolmuş.   Son olarak vakıf bağışçılarından Vehbi Demir’in evine konuk olduk. Burada ünlü sanatçı Efe'de bize katılarak sürpriz  yaptı. Efe'yi canlı dinleme imkanı bulduk.  Çivril'in lezzetleri  gazetecilere ikram edildi.  Farklı bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Alaattin Kameroğlu, “  Bugün geçmişte büyüklerimizin kurmuş olduğu ÇEVAK’ın Çivril ile kaynaşmasını sağlamak özellikle bu kaynaşmanın etkilerini Denizlili basın mensuplarıyla bir arada paylaşmak adına kahvaltıda bir araya geldik. Beraber gezi programı düzenledik. Sesimizi Denizli ve Türkiye’ye duyurmak adına büyüklerimizin dikmiş olduğu yardımlaşma çınarının gölgesinde olacak olan gençlerimize daha fazla sahip çıkmak adına bir oluşumu gerçekleştirdik. Bu birliktelikten ziyadesiyle memnun kaldık” dedi. Kameroglu ailesi Çivrile büyük destek olmuş. Ilçede her noktada Kameroğlu adını görmek mümkün.  Çivril Denizli' ye 100 km uzaklıkta kendi yağıyla kavrulan büyük  bir ilçemiz. Savransah, Bayat hibi  nakışlı camileri, Özdemirci mezarlığı, Işıklı gölü, Nilüfer  çiçekleri, göl  balığı,  Homa şelalesi  Çivril'in doğal ve kültürel zenginliklerini oluşturuyor.   Bir hafta  sonunu Çivril kesinlikle hakediyor. Nilüfer ciceklerinin tam zamanı.  Kaçırmayın derim.
Ekleme Tarihi: 08 Temmuz 2022 - Cuma

Çivril'in Zenginlikleri

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Üyesi gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK)’ın konuğu oldu.

Denizli Gazeteciler  Cemiyeti üyelerine yönelik  gezi programı Çivril tren istasyonunda yapılan kahvaltının ardından başladı. Çivril  kadın kooperatifinin hazırladığı  kahvaltı eşsizdi. En önemlisi yerel manda kaymağını anmadan geçemeyecegim.

Tren istasyonu binaları restore edilmiş.  Tren istasyonlarımız keşke yeniden çalışır hale gelse. 

Kahvaltının ardından  yerel rehberimiz bizi  Bayat köyündeki iki asırlık Bayat camisine götürdü. Nakışlı, kalem işi camileri ile ünlü Denizli'miz icin güzel  bir örnek   Bayat camii.

 
Halkla kaynaşmak icin  Sungurlu köyünde mola veren gazeteciler, burada köylülerle beraber kahvede oturarak Çivril’e ilişkin sohbet etme imkanı bulduk. 

Bizi bekleyen esas sürpriz Işıklı gölü idi.   Çivrilden Beydilli köyümüze  (mahallemize)  geçildi. 5’erli gruplar halinde sandallar ile göle açılmak mümkün.  Motorlu tahta kayıklar için  bir kooperatif kurulmuş.  Herkes sırasına ve kurallara riayet ediyor. Sandallar ile 45 dakika sürüyor.  Nilüferlerle kaplı adeta çiçek bahçesinde  geziyor hissi veren Beydilli (Işıklı)  Gölü’nü görüntüleme imkanı bulduk. Işıklı  gölünden eski adı Homa olan Gümüssu şelalesine geçtik.  Şelâle çevresi düzenlenmiş, görmeye değer ancak doğal görünümü biraz kaybolmuş.  

Son olarak vakıf bağışçılarından Vehbi Demir’in evine konuk olduk. Burada ünlü sanatçı Efe'de bize katılarak sürpriz  yaptı. Efe'yi canlı dinleme imkanı bulduk. 
Çivril'in lezzetleri  gazetecilere ikram edildi.

 Farklı bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Alaattin Kameroğlu, “  Bugün geçmişte büyüklerimizin kurmuş olduğu ÇEVAK’ın Çivril ile kaynaşmasını sağlamak özellikle bu kaynaşmanın etkilerini Denizlili basın mensuplarıyla bir arada paylaşmak adına kahvaltıda bir araya geldik. Beraber gezi programı düzenledik. Sesimizi Denizli ve Türkiye’ye duyurmak adına büyüklerimizin dikmiş olduğu yardımlaşma çınarının gölgesinde olacak olan gençlerimize daha fazla sahip çıkmak adına bir oluşumu gerçekleştirdik. Bu birliktelikten ziyadesiyle memnun kaldık” dedi.
Kameroglu ailesi Çivrile büyük destek olmuş. Ilçede her noktada Kameroğlu adını görmek mümkün. 

Çivril Denizli' ye 100 km uzaklıkta kendi yağıyla kavrulan büyük  bir ilçemiz. Savransah, Bayat hibi  nakışlı camileri, Özdemirci mezarlığı, Işıklı gölü, Nilüfer  çiçekleri, göl  balığı,  Homa şelalesi  Çivril'in doğal ve kültürel zenginliklerini oluşturuyor.  

Bir hafta  sonunu Çivril kesinlikle hakediyor. Nilüfer ciceklerinin tam zamanı.  Kaçırmayın derim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.